Vakantie naar Portugal een prima bestemming

geplaatst op 20-06-2016
 Zomervakantie 
alt

Een vakantie naar Portugal opent vele deuren, er zijn meer dan genoeg soorten keuzes die gemaakt kunnen worden. Kies voor een prachtige vakantie aan het strand bij de Zilverkust, maak een onvergetelijke stedentrip naar één van de grotere steden of maak een rondreis door het Zuid-Europese land. Liever weg van het vaste land, dan kan er altijd nog een vakantie worden geboekt naar één van de Portugese eilanden. Maak een vliegvakantie naar de Azoren, ga wandelen in het immense en indrukwekkende landschap of breng een bezoek aan het eiland Madeira. Het beloofd een geweldige tijd te worden, tijdens de vakantie naar Portugal.

Genieten aan de Algarve

De meeste vakantiegangers kiezen voor een vakantiehuis aan de Algarve, een prachtige streek in het zuiden van het land. De Algarve staan bekend als een gebied waar het gehele jaar door de zon zal schijnen. Dit gebied kent meerdere badplaatsen die ongekend populair zijn onder de Nederlandse toeristen. Portugal is meer dan geschikt voor een strandvakantie, bijvoorbeeld die bij van Praia de Marinha. Jaarlijks komen duizenden watersportliefhebbers naar dit Europese vakantieland, het is een ideaal gebied om te surfen en te duiken. In de avonduren is het dan ook meer dan gezellig, dan gaat het uitgaansleven van start.

Natuur op de Azoren

Naast de geweldige vakantiebestemmingen aan het vaste land van Portugal, zijn er ook mooie Portugese eilanden te bezoeken. Portugal beschikt over zeventien verschillende eilanden, waarvan negen bewoond. Een vakantie naar de Azoren is dan ook een goed idee, bijvoorbeeld het eiland São Miguel. Dit groene eiland kent indrukwekkende kliffen, diverse geisers en meren. Een besliste aanrader is een excursie met één van de boten, een unieke mogelijkheid om een walvis in het echt te zien. Wij garanderen dat dit een onvergetelijk ervaring zal gaan worden, eentje om voor altijd te onthouden. Vergeet geen camera mee te nemen, zodat deze ervaring vastgelegd kan worden.

Wandelen op Madeira

Sommige vakantiegangers zoeken graag de natuur op en dat kan prima op het eiland Madeira. Dit eiland staat bekend om zijn bloemen, de mooiste bloemen en planten zijn te vinden op Madeira. Maak een wandeling door de Laurissilva wouden of breng een bezoekje aan één van de parken in het mooie Santana. Madeira kent vele prachtige dorpen, zoals Santana. Het dorp staat bekend om zijn bijzondere architectuur, de huizen met rieten daken. De huizen vallen direct op, aangezien de kleuren meteen opvallen. Een van de redenen, waarom een vakantie naar Portugal een goede keuze is.

Stedentrip naar Lissabon

Een stedentrip naar Portugal is ook zeker mogelijk, denk bijvoorbeeld aan de grote stad Lissabon. Ga op ontdekkingstocht door deze mooie stad en geniet vervolgens van het heerlijke klimaat langs de Atlantische Oceaan. Maak een wandeling langs de oude bruggen, de Kathedraal van Lissabon of één van de verschillende musea. Een stedentrip naar Portugal is ook een garantie voor heerlijke maaltijden, de echte Portugese visgerechten en vleesgerechten. Ga je zelf koken? Koop het lekkerste stuk vis aan de haven of het beste vlees op één van de markten. Daarnaast hoeft een vakantie naar Portugal helemaal niet duur te