Vakantie nabij natuurpark De Meinweg, Limburg

geplaatst op 28-01-2015
 Zomervakantie 
alt

Natuurliefhebbers die tijdens de vakantie niet zonder een bezoek aan een natuurpark kunnen en de voorkeur hebben voor het verblijf in zuiden van Nederland, zijn er volop kansen. Centraal in de provincie Limburg is Nationaal Park De Meinweg te vinden.
Voor jong- en oud is hier wat te doen en door de schakerende hoogteverschillen is dit een uniek natuurpark in Nederland.
Het aanbod van vakantiewoningen in Limburg is best breed en het moet dan ook mogelijk zijn om een huisje te huren in één van de plaatsen rondom het natuurgebied De Meinberg.

Natuur en het vakantiegevoel komen bij elkaar Limburg

Buitenmensen weten het al langer, het zuiden van Holland heeft wat betreft natuurschoon zoveel moois te bieden. Niet alleen de glooiende omgeving, ook de aanwezigheid van de natuurparken maken het tot een populaire regio.
Als je bijvoorbeeld verblijft in een vakantiehuis in Roerdalen dan is het Nationale Park De Meinweg vlakbij. Met je fiets kun je het gelijknamige bezoekerscentrum aandoen. Hier tref je allerlei relevante informatie over dit park en zijn omgeving aan. Ook als je met de kinderen in het midden van Limburg de vakantie doorbrengt dan is het De Meinweg een prima uitstapje. Bij het informatiecentrum is er ook een leuke speeltuin te vinden.
Nationaal Park De Meinweg is perfect per voet te betreden er zijn prachtig aangelegde wandelroutes te vinden. De hond ook mee op de vakantie ? Geen probleem deze mag uiteraard ook gewoon mee en kan zijn energie kwijt in dit Limburgse natuurpark.

Recreatiewoningen in de omgeving van De Meinweg

Vakantie in het midden van Limburg? Waarom niet! Prachtige en diverse regio en als u verblijft in de gemeente Roerdalen, dan heeft u waarschijnlijk een accommodatie gehuurd in Posterholt, Montfort, Vlodrop of Melick.
Maar misschien bent u in de loop van de jaren reeds verknocht geraakt aan deze regio en bezit u reeds een tweede huis in Limburg. Gekocht of gehuurd in beide gevallen mag een bezoek aan Nationaal Park  De Meinweg niet ontbreken. Loop de Lusenkamp-route eens of kies voor de Rolvennen-route. Zo zijn er nog wel meer wandelroutes te vinden in dit Limburgse natuurpark.
Het hele jaar door is het hier dan ook genieten in de openlucht.  Het diverse landschap waar verschillende ondergronden en wateren elkaar afwisselen zal u zeker aanspreken.