Huur eens een Vakantiehuis in Duitsland

geplaatst op 08-08-2011
 Zomervakantie 
 Wintersport 
alt

Reserveer een leuke vakantiewoning in Duitsland

Elk jaar is het weer goed nadenken waar dit jaar op vakantie te gaan en een leuke vakantiewoning te huren. Het u het wel eens net over de grens gezocht. En daarmee bedoelen wij in dit geval Duitsland. Want het land van onze oosterburen is een echt vakantieland. Een vakantiewoning in Duitsland huren is dan ook geen gek idee. Je hebt hier dan ook een leuk aanbod van betaalbare vakantiehuizen. Er zijn verschillende regio's welke geschikt zijn voor de vakantieganger. Denk dus eerst goed na in welke regio van Duitsland u een vakantiehuis wilt huren. Een leuke bestemming is bijvoorbeeld de Eifel. Je kunt hier perfect fietsen of wandelen door het fraaie Duitse landschap. Door groende bossen en glooiende heuvels. Het assortiment van vakantiewoning in de Eifel wordt ook steeds groter. Meer en meer toeristen doen deze regio aan. Maar door de grote van regio merkt u dit niet als u op vakantie gaat in dit deel van Duitsland. Maar ook de Moezel is een perfecte streek om uw vrije tijd door te brengen. Deze regio dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier. En het staat bekend om zijn wijn. Dit zult u vooral zien als u door het heuvelachtige landschap trekt. Je doet ook leuke dorpjes aan waar je eventueel een vakantiehuisje a/d Moezel kunt huren.  Ook zijn hier leuke vakantieparken te vinden waar u uw vakantie kunt doorbrengen in een recreatiewoning of chalet. Het huren van een huisje, chalet of appartement is niet duur in Duitsland.

Zuid-Duitsland is ook de moeite waard

Ook het in het zuiden van het land gelegen Beieren is een prachtige streek om een vakantie door te brengen. Hier kunt u prachtig wandelen. En u zult ook merken dat de temperatuur toch een stukje hoger ligt dan bij ons in Nederland, dit geldt uiteraard ook voor het aantal zonuren. Steeds meer vakantiegangers boeken hier dan ook een particulier vakantiehuis. Ook het Zwarte Woud is een schitterende regio van Duitsland, en ook hier zit het toerisme in de lift. U kunt hier eventueel ook een vakantiehuis huren van particulieren. Het Zwarte Woud heeft de natuurliefhebber ook veel te bieden. Wandelen en fietsen is hier een genot. Door deze groene en bergachtige te verkennen zult u merken dat er voor iedereen in Duitsland iets te beleven is tijdens zijn vakantie.
Als u liefhebber bent van lekker eten dan zult u in Duitsland tijdens uw vakantie zeker vermaken. Kook dus niet elke avond zelf, maar verlaat uw vakantiewoning eens om lekker uit eten te gaan tijdens uw vakantie in Duitsland. Vooral de vleeslliefhebbers zullen een prima tijd doorbrengen. Schitzels zijn er bekend en natuurlijk de wordt. Ook de Duitse bieren zijn wereldberoemd, elke regio heeft zijn eigen biermerk. In de Moezel moet u natuurlijk wijn drinken. U kunt eventueel bij een lokaal wijnhuis een flesje kopen en deze soldaat maken in uw vakantiehuis.
Maar Duitsland is niet alleen een leuk land om in de zomer op vakantie te gaan. Ook de wintermaanden zijn een prima periode om een vakantiewoning of skiappartement te huren. Duitsland is namelijk ook een echt wintersportland. Er zijn een aantal wintersportplaatsen waar u prima de lange latten kunt onderbinden. Met het gezin een leuk chalet huren in het Sauerland is dan ook een prima idee. De twee grote plaatsen zijn Winterberg en Willingen, in de zomer treft u hier de wandelaars en fietsers, in de winter komen de wintersporters deze regio massaal aandoen. Het enigste nadeel is dat u hier niet verzekerd bent van sneeuw. Als u deze zekerheid wel wilt hebben dan kunt u beter een vakantiehuisje huren in het zuiden van Duitsland, de regio rondom de Duitse Alpen zijn een prima locatie als u gegarandeerde sneeuwpret wilt hebben.  U moet dan wel wat langer in de auto zitten, maar de laatste jaren is het wel zo dat er steeds betere vliegverbindingen komen voor de wintersporter. Aangekomen op het vliegveld van München kunt u met een huurauto gelijk afreizen richting uw vakantiewoning in Zuid-Duitsland.
Wat voor soort vakantie u ook zoekt, Duitsland heeft voor elke vakantieganger een bestemming binnen haar landsgrenzen.

1 reactie

Teun Terborg op 30-08-2012 om 14:10
Duitsland is een leuk land om een vakantie door te brengen. Het is prima bereikbaar vanuit eigen land en daarom is het een prima locatie voor het doorbrengen van een korte vakantie. Sauerland is bij mij persoonlijk favoriet en binnen enkele uren ben je in deze streek. De natuur is prachtig en ben je een beetje sportief dan zul je hier een prima vakantie kunnen doorbrengen. De prijzen van hotels maar ook vakantiehuizen liggen bovendien lager dan in Nederland. Wil je in de zomermaanden één of meerder weken doorbrengen in Duitsland dan is Beieren mijn tip. Een heerlijk bergachtige omgeving en het weer is doorgaans ook prima. Andere gebieden van Duitsland ben ik minder bekend en kan hier geen eerlijk oordeel over geven.
Reactie plaatsen