Vakantiewoning huren aan de Nederlandse kust? 4 hotspots!

geplaatst op 27-01-2023
 Zomervakantie 
Vind je het heerlijk om er zo af en toe even tussenuit te gaan en hoef jij daarvoor niet altijd de grenzen over? Dan kun je natuurlijk ook prima vertoeven in Nederland. En wat dacht je van de Nederlandse kust? Zo geniet je van een unieke omgeving waar genoeg te beleven is. Wij vertellen je alvast over 5 hotspots aan de kust in eigen land. Welke is jouw favoriet?
alt

  1. Julianadorp – paradijs voor surfers

Wie graag wil surfen in eigen land die huurt een vakantiewoning in Julianadorp. Dit dorpje aan de Noord-Hollandse kust wordt steeds populairder als surf paradijs. Je vindt er dan ook een surfschool waar jij de kneepjes van het vak (ehh de plank!) de leert. Zo huur je uitrusting en volg je lessen. Als je het al kunt dan kun je natuurlijk ook alleen de uitrusting huren. Mag het van jou zo wild mogelijk? Dan kun je er ook kitesurfen! Wie het juist liever wat rustiger aan doet die kan er stand up paddling doen. Eén ding is zeker: waterratten halen hier hun hart op!

  1. Waddeneilanden – ideaal voor eilandliefhebbers

De ABC-eilanden of de Griekse eilanden? Nee hoor! Ook in eigen land kun je lekker eilandhoppen. Ieder Waddeneiland heeft iets unieks. Zo kun je in Texel de befaamde schapenkazen en bieren proeven en is Terschelling juist het eiland van de cranberry, van jam tot likeur. Vlieland staat dan juist weer bekend om de bosrijke omgeving, terwijl Ameland de plek is voor mountainbiken en parachutespringen. In Schiermonnikoog ga je wandelen en fietsen, want dit eiland is autovrij. Kies je favoriete Waddeneiland of hop ze lekker af door de veerboten te pakken, aan jou de keus!

  1. Scheveningen – de plek voor entertainment

Van impulsen en entertainment krijg jij nooit genoeg. Als dat op jou van toepassing is dan is een vakantiewoning huren in Scheveningen een goed idee, zowel tijdens zonneschijn als regen. Overdag geniet je hier tijdens zomerdagen van live muziek op het strand of in een van de strandtenten. ’s Avonds maak je een uitstapje naar Crazy Pianos voor meer live muziek, ga je naar het casino, bezoek je de bioscoop, ga je bowlen, et cetera. Verder spot je zeehonden en visjes in SeaLife of bekijk je het kunstwerk Beelden aan Zee. Sensatiezoekers tokkelen ook nog eens van de vuurtoren af recht het strand op. Genoeg te beleven in ieder geval. Bekijk het aanbod met verhuur in Scheveningen en boek een fijn vakantiehuis.

  1. Callantsoog – perfect voor wandelaars

Wie gek is op wandelen die wordt vast en zeker blij van omgeving Callantsoog, een kustplaats in de Kop van Noord-Holland. Hier vind je een natuurgebied met de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa. Het Zwanenwater, zoals het natuurgebied heet, bloeit daarnaast rijkelijk met meer dan duizenden bloemen en planten. Je spot vogels in de vogelkijkhutten. Er zijn nog veel meer wandelgebieden in de buurt. Daarnaast loop je vanuit je vakantiewoning zo de duinen in. Met stranden die kilometers lang uitstrekken is dit ook de place to be voor strandwandelingen. Neem eens een kijkje bij LekkerNaarZee als je een vakantiewoning aan zee in dit gebied wil huren.

Nóg meer hotspots!

Natuurlijk zijn er nog veel meer hotspots aan de Nederlandse kust, van Zeeland tot Groningen. Heb jij nog hotspots die het vermelden waard zijn? Deel jouw aanraders dan gerust in een reactie onder dit artikel. We wensen je alvast veel plezier, geniet ervan!