Genieten in het warme Madrid

geplaatst op 29-01-2016
 Zomervakantie 
alt

Gaat u op reis naar een vakantie- of recreatiewoning in de buurt van Madrid? Laat u er dan zeker niet van weerhouden, om een bezoek te brengen aan deze Spaanse hoofdstad. Waar u in Barcelona doorgaans tijd tekort heeft om alle indrukwekkende bezienswaardigheden te bekijken, geldt dit voor Madrid in veel mindere mate. U kunt de belangrijkste gebouwen en parken in deze stad over het algemeen in twee dagen bekijken, wat Madrid uitermate geschikt maakt voor een citytrip van bijvoorbeeld een weekend. Naast de bezienswaardigheden in Madrid, staat de stad tevens bekend om het lekkere eten, wat hier op verschillende plekken gegeten wordt. Denk bijvoorbeeld aan de tapas, die je in vrijwel ieder restaurant kunt bestellen. 

Bezoek de Mercados voor uw lunch

Voor het eten van tapas in Spanje is een Mercado de absolute trekpleister! Onder een Mercado verstaan we een overdekte markt, waar men verschillende hapjes kan eten. In Madrid vindt u in vrijwel iedere wijk een dergelijke Mercado. Mercado San Miguel is in Madrid de meest bekende en leukste Mercado, die absoluut de moeite waard is om een bezoek te brengen tijdens uw stedentrip naar de Spaanse hoofdstad. In de zomer wordt deze markt overheerst door buitenlandse toeristen, die de locals doen verdwijnen. Wellicht dat u hier niet op zit te wachten en daardoor liever kiest voor een Mercado in een minder bekende wijk van Madrid.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Mercado de San Ildefonso of Mercado San Antón, de twee absolute topmarkten op het gebied van tapas. In deze Mercado vindt u tal van verschillende standjes met eten en drankjes, om uzelf een middag of avond te kunnen vermaken. Kies bijvoorbeeld voor een standje met tapas, vleeshapjes, verschillende soorten kazen of kleine maaltijden. Combineer deze hapjes met een van de vele wijnen, die op deze markten worden aangeboden.

De markten kenmerken zich door het gezellige sfeertje, wat perfect aansluit bij de ontspannende Spaanse cultuur en mentaliteit. Locals maken een praatje met elkaar, lopen verschillende rondjes om alle hapjes te proberen en zoeken elkaar op bij een van de terrasjes in de Mercado. Kortom, voor een gezellig hapje eten, kunt u het beste naar de Mercados van Madrid! 

Tapas eten in de Tavernes

De Mercados zijn vanzelfsprekend slechts één van de vele plekken in Madrid, waar u kunt genieten van de klassieke tapas uit Spanje. Ook in de authentieke Tavernes, worden de kenmerkende Spaanse hapjes aangeboden. Wanneer u door de straten van Madrid loopt, zult u overspoeld worden door deze kleine restaurantjes met vaak een klassiek en stijlvol interieur. De Tavernes zijn plekken waar veel locals elkaar opzoeken voor een praatje, onder het genot van tapas en een wijntje.

Des te meer locals in een Tavernes aanwezig zijn, des te beter de kwaliteit vaak ook is. Let niet op de stokjes en vieze servetten die op de vloer van deze restaurantjes liggen, dit past namelijk helemaal bij een Spaanse traditie. Men is gewend om afval op de grond te gooien, zodat het voor de medewerkers van een restaurant eenvoudig is om dit alles in een keer schoon te maken aan het einde van de dag.

Schrik niet van knoflook

Wanneer u al eens eerder in Spanje bent geweest, zal het u vast en zeker niet zijn ontgaan dat knoflook hier mateloos populair is. In vrijwel iedere maaltijd wordt dit product gebruikt! Zelfs tijdens de lunch is het voor Spanjaarden gebruikelijk om in grote mate knoflook te gebruiken. Evenals dat in vrijwel ieder tapashapje knoflook is opgenomen. Wees daarom niet bang voor een slechte adem, nadat u heerlijk gegeten heeft op een Mercado of in een van de Tavernes. Wilt u een goede tip? Probeer de vers gefrituurde knoflook met chili garnalen eens, een absoluut hoogtepunt uit de Spaanse keuken. Ook de combinatie van gefrituurde knoflook met champignons is erg populair. Voor welke tapashapjes kiest u tijdens uw lunch of diner?

Voor lekker eten bent u in Madrid in ieder geval op de juiste plaats!