Verbeter je recreatiewoning met een verantwoorde en stijlvolle open haard

geplaatst op 27-06-2023
 Tweede woning 
Ben je op zoek naar een warme en uitnodigende sfeer in je recreatiewoning? Dan is een open haard een mooie uitkomst, die zowel stijl als functionaliteit toevoegt.
alt

Type haard
Er zijn verschillende type haarden. Zo kun je kiezen voor een open haard met brandhout of een elektrische varian. Op dit moment zijn bio-ethanol haarden enorm populair geworden vanwege hun veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid. Deze haarden werken op hernieuwbare bio-ethanolbrandstof, die geen schadelijke uitstoot veroorzaakt. Daardoor zijn ze een verantwoorde keuze voor iedere recreatiewoning. Zeg maar dag tegen rook, roet en de noodzaak van een schoorsteen, want bio-ethanol haarden hebben geen ventilatiesysteem nodig. Hun strakke en moderne ontwerpen maken ze tot een aantrekkelijk middelpunt en passen moeiteloos in verschillende interieurstijlen.

Gemak en flexibiliteit
Een van de grote voordelen van bio-ethanol haarden is de flexibiliteit in opstelling. Je kunt ze eenvoudig verplaatsen naar verschillende ruimtes in je woning, zodat je overal kunt genieten van warmte en sfeer. Of je nu een bijeenkomst organiseert in de woonkamer, geniet van een rustige avond in de slaapkamer of zelfs tijdens ontspannen op het terras, onze bio-ethanol haarden bieden de flexibiliteit die je nodig hebt om de perfecte sfeer te creëren.

Is een bio-ethanol haard veilig?
Maar is een bio-ethanol haard veilig? Dat is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Uiteraard is voorzichtigheid en waakzaamheid geboden. Ongelukken zitten in een klein hoekje. Maar met de juiste omgang, is dit type haard één van de veiligste keuzes. Wat vooral belangrijk is, is het grote verschil in de kwaliteit van de haarden en natuurlijk de manier hoe je ermee omgaat.

De kwaliteit van de haard is heel belangrijk
A-merken staan bekend om de vaak wat hogere prijs. In het geval van haarden gaat het om de verhouding prijs/kwaliteit. Goedkope(re) bio-ethanol haarden worden gemaakt van 1mm plaatstaal. De betere kwaliteit bio-ethanol haarden worden gemaakt met dikkere plaatstaal, bijvoorbeeld minimaal 3mm. Hier zit al een groot verschil in qua veiligheid. De goedkope haarden welke bij de bouwmarkten of de huishoudwinkels te vinden zijn, worden met minimale kosten, zo weinig mogelijk materiaal of kwaliteit gemaakt om een zo laag mogelijke prijs te hanteren. Vaak zijn de bio-ethanol branders ook van lagere kwaliteit. Hier wordt bijvoorbeeld nog wol in gebruikt. De nieuwere bio-ethanol branders werken bijvoorbeeld op keramische stenen. Ook giet je het vloeistof in een andere opening dan de opening waar de verbranding plaatsvindt. Met bijgeleverde RVS stokjes kan de bio-ethanol brander ook open en dicht gezet worden. Zo worden er nieuwe manieren ingezet om de verbranding veiliger te laten plaatsvinden.

Lees meer over dit type haarden op Haardenexpert