Verhuislift huren voor je vakantiewoning?

geplaatst op 26-07-2018
 Tweede woning 
alt

Heeft u een vakantiehuis aangeschaft en moeten er spullen verhuist worden? Wellicht is het handig om een verhuislift te huren! Het kan zelfs zo zijn dat een verhuislift huren noodzakelijk zal zijn om uw verhuizing in goede orde te laten verlopen. In zeer veel verhuizingen biedt een verhuislift tijdswinst. Lees hieronder een aantal tips over huren van een verhuislift, zodat je zelf de afweging kan maken of een verhuislift nodig is voor je vakantiewoning.

Wel of niet een verhuislift inschakelen?

Dit is een vraag die de moeite waard is om jezelf te stellen, als je van plan bent om te meubels te verhuizen naar je vakantiewoning. In enkele gevallen kan het zo zijn dat een verhuizing van je meubels alleen kan worden uitgevoerd met behulp van een verhuislift. Stel je hebt een meubelstuk dat niet door een deuropening past, dan heb je de mogelijkheid om het via je raam of balkon te proberen. Is je nieuwe vakantiewoning op de 11e etage van een appartementencomplex? Dan kan het je veel tijd besparen om een verhuislift te huren. Het is logisch dat een piano lopend naar de 11e etage te brengen veel langer duurt dan, wanneer je een verhuislift kan gebruiken. Je bent sneller klaar en de kans op schade is een stuk kleiner. Het is echt de moeite waard om een verhuislift te huren, wanneer je zware objecten hebt die verhuist moeten worden naar je vakantiewoning. Het zal de verhuizing vlotter laten verlopen en de veiligheid is minder in het geding.

Voordelen van een verhuislift

Zie hieronder een aantal pluspunten van het huren van een verhuislif, om je meubels te verhuizen naar je vakantiewoning: • Tijdbesparing. Met een lift kan een zwaar meubelstuk efficiënter naar een etage of de begane grond gebracht worden. • Makkelijker. Er kunnen complexe verhuissituaties voorkomen worden bij een groot aantal verhuizingen. Bijvoorbeeld in het geval dat er geen lift aanwezig is. • Minder schade. Een dure kast verhuizen via het trappenhuis van een flat, levert meer kans op schade op dan de kast via een verhuislift naar boven of beneden te verplaatsen. • Minder kans op verwondingen. Een piano naar de 6e verdieping brengen, kan de desbetreffende persoon die moet sjouwen, zodanig uitputten dat er ongelukken kunnen gebeuren.

Hoeveel kost een verhuislift huren?

Een eigen vakantiewoning is niet goedkoop dus of het wel of niet de moeite waard is om een verhuislift in te schakelen hangt natuurlijk ook af van het kostenplaatje. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer er geen bedrijf in de buurt zit, die verhuisliften verhuurt, dan kunnen de voorrijkosten hoog zijn. Hoelang je van plan bent om een lift te huren is, vanzelfsprekend ook een factor. Hoe langer je een verhuislift nodig hebt, hoe meer je zal moeten afrekenen. Natuurlijk kan je dit vooraf met het verhuurbedrijf bespreken. Logischerwijs zullen verhuurbedrijven verschillende tarieven hanteren, gemiddeld gezien is de uurtarief tussen de 80 en 140 euro. Dit is niet een klein verschil en hangt vooral af van de kwaliteit die de bedrijven bieden. Zorg daarom dat je weet wat er moet gebeuren, zodat je een duidelijk beeld kan schetsen aan de bedrijven. Dan kom de offerte het meest in de buurt van de realiteit. Heb je je verhuizing uit handen gegeven aan een verhuisbedrijf, dan zal die waarschijnlijk uit zichzelf u adviseren over het gebruik van een verhuislift. Nu heb je genoeg informatie om wel of niet een verhuislift in te schakelen voor je vakantiewoning.