Verschillende manieren om waarde toe te voegen aan jouw recreatiewoning

geplaatst op 28-07-2022
 Tweede woning 
Woon je al een tijd in een recreatiewoning? Ben je van plan om binnenkort te verhuizen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om waarde toe te voegen aan de recreatiewoning. Zorg wel dat je altijd duidelijke afspraken maakt met de gemeente. Vaak heb je meer toestemming nodig dan bij een normale woning. Er zijn verschillende manieren hoe je waarde kunt toevoegen. Het is interessant om je hierin te verdiepen omdat de woning je dan uiteindelijk meer geld oplevert. Ben je benieuwd welke manieren er zijn? We vertellen het hier.
alt

Ga voor een overkapping

Een overkapping zorgt ervoor dat je langer in de tuin kunt genieten. Je zit altijd droog en beschut waardoor je geen rekening hoeft te houden met slecht weer. Wil je begin voorjaar tot begin najaar kunnen genieten in de tuin? Kies er dan voor om een overkapping ook dicht te maken. Zet er een fijne loungeset neer zodat je er zelf ook van kunt genieten. Ga je het huis verkopen? Kies er dan voor om alle tuinmeubels er ook bij te verkopen. Een verwarming binnen de overkapping zorgt dat je een lange tijd buiten kunt zitten en je niet hoeft te verhuizen naar binnen. Kijk welke overkapping het beste aansluit op je wensen, kies voor een overkapping aan huis of een die losstaat van het huis. 

Kies voor duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het verstandig om hier aandacht aan te besteden. Kies voor zonnepanelen of kostenbesparend isolatiemateriaal om je woning te verbeteren. Minder gebruik van gas en energie scheelt ook op de energierekening. Het huis heeft dan een positief effect op het milieu. Het huis is relatief meer waard en zorgt ervoor dat het ook sneller weer wordt verkocht. Neem duurzaamheid goed mee in de taxatie van het huis zodat je weet wat het oplevert. 

Investeer in de tuin 

Heb je nog geen tuin? Een tuinaanleg zorgt ervoor dat de waarde van het huis omhoog gaat. Zorg ervoor dat je de tuin goed onderhoudt. Kies ervoor om het zelf te doen of uit te besteden. Veel Nederlanders houden van het buitenleven en vinden het heerlijk om in de tuin te genieten. Zorg ervoor dat je een goede balans behoudt tussen de binnen- en buitenruimtes. Al het tuingereedschap kun je het beste opslaan in de schuur. 

Kortom, er zijn verschillende manieren om de waarde van je recreatiewoning te verhogen. Besteed hier aandacht aan voor meer woongenot en dat het uiteindelijk meer geld oplevert.