Vijf hot spots van locals in Praag

geplaatst op 03-03-2018
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wandelen 
 Camping 
 Citytrip 
alt

Praag is een prachtige stad die jaarlijks door heel veel reizigers van over de hele wereld wordt bezocht. Tijdens een vakantie in Tsjechië mag je de hoofdstad des lands dan ook niet overslaan! Je kan er als bezoeker uiteraard voor kiezen om gewoon je favoriete reisgids te volgen. Het resultaat daarvan is echter dat heel veel mooie en interessante, maar minder bekende locaties aan je voorbij zullen gaan. Dat is jammer, zeker omdat het ook anders kan. De inwoners van Praag weten uiteraard als geen ander wat de leukste plaatsjes zijn om te vertoeven. Het kan hierbij gaan om een eetcafé, maar ook om een sfeervolle cocktailbar en zelfs een uitnodigend stadsstrand. Zou jij graag wat nieuwe, Tsjechische vrienden willen maken of wil je gewoon enkele hot spots in het prachtige Praag bezoeken die je anders als toerist misschien nooit zou ontdekken? Wij hebben de vijf beste hot spots van locals in het prachtige Praag voor jou verzameld en op een rijtje gezet.

1.) Een ontbijt in Café Louvre

Er zijn verspreid in het centrum van Praag heel veel leuke cafeetjes terug te vinden waar je een bijzonder lekker ontbijt kan eten. Veel van deze plaatsen zijn in nagenoeg alle reisgidsen terug te vinden waardoor ze door de jaren heen hun authentieke uitstraling zijn verloren. Dat geldt absoluut niet voor het Café Louvre. Ondanks het feit dat hier in het verleden verschillende belangrijke personen zijn komen eten laten heel wat toeristen ze nog steeds links liggen. Je treft hier dan ook erg veel locals aan die je graag vertellen over de geschiedenis van deze bijzondere plaats. Je moet wel even je best doen om de ingang te vinden. Deze is namelijk gelegen ingeklemd tussen twee shops. Bovendien is het café gelegen op de tweede verdieping. Op het eerste verdiep is een uitnodigende kunstgalerij terug te vinden. Treed in de voetsporen van Kafka en Einstein en sla een bezoek aan het Café Louvre tijdens je verblijf in Praag zeker en vast niet over!

2.) Soup in the City

Tijdens een tocht doorheen het historisch centrum van Praag zal je op korte tijd heel veel verschillende indrukken kunnen opdoen. Soup in the City is de perfecte plaats om even op adem te komen. Laat de verschillende indrukken rustig op je inwerken bij een heerlijke soep met een lekker stukje brood en quiche. Ondanks de centrale ligging van Soup in the City moet het gezegd dat ze in het bijzonder populair is bij inwoners van de stad die in de buurt werken. Dit zorgt er in combinatie met de prima prijs-kwaliteitverhouding voor dat Soup in the City een hotspot voor locals is die je absoluut niet over het hoofd mag zien.

3.) Hemingway Bar

Praag beschikt over een bruisend en bovendien zeer divers nachtleven. Het valt ook hier eens temeer op dat de Tsjechische hoofdstad op vlak van prijs-kwaliteit misschien wel één van de beste van Europa is. Eén van de absolute toppers is ongetwijfeld de Hemingway Bar. Ondanks het feit dat deze bar bij locals bijzonder populair is moet het wel gezegd dat ze niet echt over een authentiek, Tsjechisch karakter beschikt. Sterker nog, je waant je hier misschien zo wel even in de Amerikaanse metropool New York. Dit gezegd zijnde is er een reden waarom de Hemmingway Bar door locals wordt bestempeld als de absolute hotspot van Praag. Dit wordt niet alleen gerealiseerd door de stevig gestylde barmannen, daarnaast zijn ook de cocktails hier werkelijk fantastisch. Heb je de kans? Dan loont het zeker en vast de moeite om een plaatsje te bemachtigen aan de bar. Zo kan je de professionele cocktailshakers van dichtbij aan het werk zien. Al het moois dat de Hemingway Bar te bieden heeft komt wel met een prijs. In vergelijking met andere Praagse bars zijn de cocktails hier dan ook flink duurder.

4.) Amorino

Tijdens het voorjaar en de zomer kan de temperatuur in Praag behoorlijk hoog oplopen. Een lekkere verkoeling weg van de drukte wordt je aangeboden in de ijstent Amorino. Onder toeristen vrij onbekend, maar de locals gaan er op warme dagen steevast hun ijsje halen. Wat deze plaats pas echt bijzonder maakt is dat de ijsjes niet zomaar over een standaard vorm beschikken. Verwen je vriend(in) met een ijsje in de vorm van een roos en je drijft de temperatuur zomaar naar nog hogere waarden!

5.) Zlute Lazne

Wist je dat Praag over haar eigen stadsstrand beschikt? Eigenlijk is het geen echt strand, maar het is vooral tijdens de zomer een razend populaire locatie om te vertoeven. Je kan er lekker in het gras liggen, maar ook heerlijk zwemmen in de rivier. Wil je bovendien nieuwe vrienden maken? Waag je dan aan een spelletje beachvolleybal of pingpong. Bovendien kan je hier ook nog eens lekker en bovendien spotgoedkoop eten. Deze bijzonder sfeervolle locatie mocht vast en zeker niet ontbreken in dit overzicht met hot spots van locals in Praag!

Tip:
Huur je een vakantiehuis in Tsjechië en doe je dit land binnenkort aan. Breng dan een bezoek aan het bruisende en diverse Praag. Zorg dat je er vroeg in de ochtend bent, dan kun je in relatieve rust de toeristentrekkers bekijken.