Oeps! Dit kan er misgaan bij tuin aanleggen

geplaatst op 17-05-2019
 Zomervakantie 
alt

Wie zegt dat een tuin aanleggen alleen rozengeur en maneschijn is? Nee hoor, er kan genoeg misgaan. We willen natuurlijk dat alles in een keer goed gaat, maar dat is niet altijd het geval. Hier zijn een paar van de meest gemaakte fouten verzameld.

Expert inhuren zonder plan

Leuk en aardig, een tuinexpert inhuren, maar als je geen plan hebt komt hij niet ver. Hij kan helaas niet in jouw hoofd kijken om te achterhalen hoe jouw droomtuin eruit moet zien, dat moet je toch echt zwart op wit hebben.

Graven zonder Klic-melding

Je voelt je net weer een kind als jij ziet hoe jouw gehuurde graafmachine wordt afgeleverd in jouw tuin. Je springt in de machine en begint enthousiast te graven, maar dan raak je iets hards. Je krabt op je hoofd en vraagt je af wat het is. Een leiding! Dit had allemaal voorkomen kunnen worden. Hoe? Met een Klic-melding! Wist je dat dit zelfs verplicht is om te doen? Geen zorgen, in slechts vier stappen heb jij die Klic-melding binnen. Je moet aangeven in welk gebied je wilt graven, welke werkzaamheden je gaat uitvoeren en voor hoelang, je gegevens invullen en tot slot wie de Klic-melding binnenkrijgt. Appeltje-eitje.

Onrealistische ideeën

Die eikenboom zier er leuk uit op een foto, maar ook in je tuin? Bomen worden groot, groter dan je misschien ingeschat had. Voordat je het door hebt groeien de wortels door de tegels van je prachtig aangelegde terras en dat wilt niemand. En die vijver, is dat een goed idee? Dat vergt wel onderhoud. Als je de vijver niet regelmatig schoonhoud word het snel vies. Vooral met eventuele kinderen en dieren die het straks als een leuk grasveld aanzien door al het alg en die er zomaar in kunnen wandelen.