Voor een doevakantie kies je voor Noorwegen

geplaatst op 20-01-2015
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wandelen 
alt

Wat weten we eigenlijk van Noorwegen ? Voor veel mensen houdt het op bij het land van de fjorden en de hoofdstad Oslo. De kustlijn van het land en voornoemde stad zijn ook absoluut de moeite van het bezoeken waard. Maar als vakantieland heeft Noorwegen veel meer te bieden dan alleen deze dingen. Voor actieve mensen is er zoveel meer te ondernemen en het is dan ook de perfecte bestemming binnen Europa voor toeristen die een doevakantie willen ondernemen in het noorden van Europa. De buitenactiviteiten zijn talrijk en het mag geen probleem zijn om een leuke bezigheid te vinden die past bij uw profiel!

Langlaufen, wandelen en vissen, het kan in Noorwegen

Lekker actief in de natuur! Wat is er als actief buitenmens nu leuker om bezig zijn in de gezonde buitenlucht van Noorwegen.  
Wist je dat dit Noord-Europese land de mooiste langlaufroutes van de wereld heeft. De lokale bevolking groeit ermee op en het is er net zo natuurlijk dan dat wij te voet of fiets ons verplaatsen.
Het mag dan ook geen bevreemding wekken dat de voorzieningen voor langlaufers perfect zijn.
Maar als u visliefhebber bent dan zijn er prachtige meren te vinden of wat dacht u van vliegvissen in een ondiepe snelstromende rivier, de Hemsila is een goede suggestie op dit vlak.  Op de mooiste plekken zijn er leuke accommodaties te vinden die u kunt boeken en wilt u een vakantiehuis in Noorwegen boeken dan komt u gegarandeerd op een prachtige bestemming uit. Het buitentoerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor het land en de mensen doen er dan ook alles aan om het de toerist naar de zin te maken. De voorzieningen worden dan ook steeds beter in dit fjordenland.
Behalve een overnachting in een natuurhuis is het ook mogelijk om de vakantie in een tent door te brengen.  Kies voor de beste pop-up tent van dit moment en geniet van de elementen die Noorwegen zo uniek maken. Een tentvakantie geeft je wat dat betreft nog meer waar voor je geld en draagt bij aan een heerlijk verblijf in Scandinavië.

Noorwegen; in de zomer wandelen en in de winter op de lange latten

Het gehele jaar door heeft Noorwegen de toeristen het nodige te bieden. Zomers is wandelen over natuurlijke wandelpaden een populaire bezigheid. Of met de fiets downhill, iets voor de getrainde recreant wellicht!
In de wintermaanden kunt ervoor kiezen om op de lange latten een lokale langlaufroute te verkennen. Of breng een bezoek aan het skigebied van Hemsedal. En suis op de ski’s de heuvels van Noorwegen af.
Voor jong en oud met een sportieve inslag is Noorwegen een prachtig vakantieland. Ontdek de unieke mogelijkheden van Noord-Europa eens. U zult niet de eerste zijn die verknocht raakt aan dit unieke land!