Voordelen zonnepanelen voor recreatiewoning

geplaatst op 10-01-2018
 Tweede woning 
alt

Zonnepanelen zijn helemaal hot. In bijna elke woonwijk zie je ze wel ergens op het dak liggen en dat is niet voor niets: ze leveren hartstikke veel op. Maar is het al eens in je op gekomen ze te installeren bij je recreatiewoning? Zo heb je voordelige energie die zich in een aantal jaar terugverdient!

De prijs van zonnepanelen is sinds een tijdje gedaald en daardoor plaatsen steeds meer mensen ze op hun woning. Zo besparen ze niet alleen op de energierekening, maar kunnen ze zelfs geld verdienen met hun zelf opgewekte energie. En daarnaast is groene energie natuurlijk zeer milieubewust en duurzaam. Dit zijn de voordelen van zonnepanelen:

1. Door zonnepanelen bespaar je op een overzichtelijke en makkelijke manier op je energierekening.

2. Het is milieubewust, want door het gebruik van groene energie stoot je minder CO2 uit. Zonne-energie is echt 100% pure groene energie.

3. Zonnepanelen leveren je op lange termijn zelfs geld op. Je investering is binnen 7 tot 10 jaar terugverdiend en wanneer je zonnepanelen er 25 jaar liggen kun je de investering zelfs twee of drie keer terugverdienen.

4. Wist je dat je met zonnepanelen een stroomleverancier kunt worden? Dat kan wanneer de energie die je opwekt meer is dan je verbruikt. Alles dat je dan over hebt kun je verkopen.

5. Door de zonnepanelen heb je niet langer last van de stijgende stroomprijzen. Ideaal!

6. Zonnepanelen gaan gemiddeld zo’n 25 jaar mee en in de tussentijd heb je er geen omkijken naar. Zonnepanelen zijn stil, veilig en ze hebben maar weinig onderhoud nodig. Het installeren gaat makkelijk en is snel voor elkaar.

7. Wanneer je je recreatiewoning gaat verkopen, is hij met zonnepanelen een stuk aantrekkelijker voor potentiële kopers. De maandlasten zijn lager en het energielabel is gunstig. Maar je kunt je panelen ook gewoon mee verhuizen, want er zijn geen vergunningen nodig voor het plaatsen van zonnepanelen.

8. De zon schijnt altijd, dus de energie is altijd beschikbaar en overal inzetbaar.

9. Het is financieël gezien slimmer om te investeren in zonnepanelen dan je geld maar op de bank te zetten.

10. Zonnepanelen zijn een stuk goedkoper geworden. Er is dan wel geen subsidie meer beschikbaar, maar het is nog steeds een interessante investering. 13 panelen (3250 kWh per jaar) kosten ongeveer € 6500,- en dat heb je binnen tien jaar altijd terugverdiend.


Bron: UnitedConsumers Energie