Een vakantiehuis in de Ardennen kopen, wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

geplaatst op 26-01-2021
 Tweede woning 
Een vakantiehuis in de Ardennen kopen is iets waar veel mensen van dromen. Zou je deze droom op een bepaald ogenblik graag werkelijkheid willen maken? Dat kan. Net zoals ook geldt voor andere regio's is het zo dat de Ardennen over hun eigen, specifieke karakter beschikken. Indien je er voor kiest om hier te investeren in een recreatiewoning heb je het voordeel dat je op twee interessante pistes kan inzetten. Enerzijds is er natuurlijk de ongelofelijke natuurpracht van de Ardennen. Daarnaast zijn er hier echter ook heel wat leuke steden terug te vinden. Hoe dan ook, wil jij ook graag een vakantiehuis in de Ardennen kopen, maar ben je nog op zoek naar enkele waardevolle tips? Lees dan vooral snel verder!
alt

Wat zijn de populairste plaatsen in de Ardennen?

De eerste vraag die je, je moet stellen voor wat het kopen van een vakantiehuis in de Ardennen betreft heeft te maken met de locatie. De Ardennen zijn een bijzonder populaire regio die elk jaar opnieuw heel wat bezoekers trekt. Wil je een vakantiehuis kopen met als doel om deze te verhuren voor toeristische doeleinden? Dan is het wellicht de beste keuze om daarvoor te kijken in de richting van locaties als:

  1. Durbuy;
  2. Malmedy;
  3. Spa;
  4. Dinant;
  5. Bouillon;

Er voor kiezen om in één van deze of de andere populaire plaatsen een vakantiehuis aan te kopen zorgt er voor dat je op heel wat toeristisch potentieel kan rekenen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat de tarieven om vastgoed aan te kopen hier op zich ook al wat hoger liggen. Voordat je naar het kopen van vastgoed in één van deze plaatsen kijkt is het dan ook zeker belangrijk om even voor jezelf te bepalen welk budget je exact te besteden hebt.

Hou rekening met de faciliteiten in de omgeving

Stil blijven staan bij het toeristische aspect van de locatie waar je jouw vakantiehuis in de Ardennen gaat kopen is natuurlijk nog maar één ding. Wat bovendien namelijk ook te denken van de faciliteiten die aanwezig zijn? Wanneer je buiten een stad een vakantiehuis gaat kopen is het in de Ardennen van belang om er rekening mee te houden dat voorzieningen zoals een supermarkt niet overal zijn terug te vinden. Dit zeker niet wanneer je graag een recreatiewoning in het midden van de natuur wenst aan te kopen. Ondanks het feit dat veel mensen net een dergelijk vakantiehuis huren spreekt het voor zich dat de aanwezige faciliteiten wel zeker en vast iets zijn om bij stil te blijven staan.

Interessante mogelijkheden voor ieders budget

Ondanks het feit dat de Ardennen een werkelijk prachtige regio is valt het op dat een vakantiehuis hier helemaal niet duur hoeft te zijn. Bovendien zijn hier doorgaans voor iedereen interessante mogelijkheden terug te vinden. Wil je graag een kleine bungalow kopen? Of ben je eerder te vinden voor een gezellige chalet? Mag het eventueel wat groter zijn en zoek je naar een villa met een zwembad? Al deze verschillende vakantiehuizen behoren in de Ardennen tot de mogelijkheden. Zo is er vast en zeker ook een optie beschikbaar die perfect aansluit op het budget dat je te besteden hebt.