Voordelig parkeren rondom luchthavens

geplaatst op 03-10-2019
 Zomervakantie 
 Wintersport 
 Citytrip 
alt

Ga je binnenkort op vliegreis? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een parkeerplaats. Of je nou op vakantie gaat of op zakenreis, je wilt natuurlijk zo voordelig mogelijk maar ook betrouwbaar mogelijk parkeren. Gelukkig is dit tegenwoordig zeer goed te combineren.

Rondom elke luchthaven is er een enorm groot parkeeraanbod met tal van mogelijkheden. Niet elke parkeeraanbieder is echter even betrouwbaar en niet elke aanbieder hanteert de scherpe tarieven waarnaar jij op zoek bent. Daarom zijn er online vergelijkings- en boekingsplatformen voor parkeerplaatsen bij luchthavens opgericht. Wij vertellen je meer over de mogelijkheden van deze platformen, hoe je deze eenvoudig kunt vergelijken en uiteindelijk een parkeerplaats kunt reserveren.

Een overzicht van de parkeermogelijkheden

Elke luchthaven kent twee soorten parkeeraanbieders; de zogenaamde officiële parkeerplaatsen en de zogenaamde parkeerinitiatieven van ondernemers. De officiële parkeerplaatsen zijn vaak in het beheer van de luchthaven zelf en direct bij de luchthaven gevestigd. De parkeerinitiatieven van ondernemers zijn vaak extern gelegen, dus in de buurt van de luchthaven gevestigd.

Dit is nog verder onder te verdelen in de beschikbare parkeervormen bij luchthavens. Het verschilt natuurlijk per aanbieder, maar je kan parkeren inclusief een shuttleservice, inclusief een valetservice of simpelweg op loopafstand middels kentekenherkenning. Hieronder volgt een korte beschrijving van de parkeervormen. Let wel; dit is een algemene beschrijving, er zijn aanbieders met een afwijkende parkeerprocessen.

Shuttle parkeren is een van de meest gebruikte parkeervormen bij vliegvelden. Hierbij rij je op de dag van vertrek direct naar de parkeerplaats van de gereserveerde parkeeraanbieder. Na het accorderen van de reservering kan je je auto parkeren en wordt je zo snel mogelijk naar het vliegveld gebracht. Bij terugkomst wordt je ook weer opgehaald en teruggebracht naar de parkeerplaats.

Valet parkeren is een zeer comfortabele parkeervorm en kent minimaal tijdsverlies. Je rijdt namelijk direct naar de vertrekhal van de luchthaven. Bij de luchthaven staat een chauffeur van de gekozen parkeeraanbieder klaar om je te ontvangen. Deze chauffeur parkeert de auto, na een grondige inspectie, op de parkeerplaats terwijl jij al door kan naar de gate. Bij terugkomst wordt de auto weer direct bij de luchthaven afgeleverd en zo ben je dus snel weer op weg.

Parkeren op loopafstand is de meest simpele parkeervorm. Je rijdt namelijk naar de gereserveerde parkeerplaats en betreed het terrein middels kentekenherkenning. Vervolgens rij je het terrein op, parkeer je de auto en kan je simpelweg te voet naar de luchthaven. De loopafstand verschilt per gekozen parkeerplaats. Bij terugkomst loop je weer terug naar de parkeerplaats en verlaat je het terrein ook middels kentekenherkenning.

Vergelijk het aanbod en bijbehorende tarieven en reserveer direct

Nu je een beter beeld hebt van de mogelijkheden kan je je verder verdiepen in de volgende stap; het vergelijken van de mogelijkheden en het uiteindelijk reserveren van een parkeerplaats.

Via online vergelijkings- en boekingsplatfrom Vliegen en Parkeren is het mogelijk de extern gelegen parkeerplaatsen en bij een select aantal luchthavens ook de officiële parkeerplaatsen te vergelijken en te reserveren.

Het beschikbare aanbod is te vinden door de luchthaven en reisdata te selecteren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar parkeren Schiphol, dan selecteer je Schiphol en je reisdata. Het aanbod staat standaard gesorteerd op prijs, dit kan echter ook op reistijd en beoordeling. Daarnaast is het aanbod te fileren via de legenda aan de linkerzijde. Hier kan het aanbod op parkeervorm, sleutelbehoud en elektrisch laden gefilterd worden.

Verdiepende informatie over een aanbieder vindt je door op ‘uitgebreide info’ te klikken. Hier vindt je alle informatie over de veiligheid, faciliteiten, adresgegevens, reviews en foto’s van de parkeeraanbieder.

Vervolgens kan je de gewenste parkeerplaats direct reserveren. Vul je gegevens in, betaal direct online en je bent voorzien van een parkeerplaats. Je krijgt vervolgens een reserveringsbevestiging via de mail waarop alle informatie over het parkeren en de parkeeraanbieder staat vermeld. Zo kan je dus binnen enkele minuten al voorzien zijn van jouw ideale parkeerplaats!