Voorkom muizenoverlast in je vakantiewoning

geplaatst op 12-04-2018
 Zomervakantie 
alt

Na enige tijd thuis te hebben verbleven, is het tijd om naar je tweede woning te gaan voor een welverdiende vakantie! Je vakantiewoning biedt je de ruimte om even heerlijk te ontspannen, zonder bezoek van anderen of afleiding van je werk. Eenmaal bij je vakantiewoning aangekomen word je verrast door dropvormige keutels op de grond. Dit is een teken dat je te maken hebt met muizen in je vakantiewoning! Niet alleen kunnen muizen voor een vervelende schade aan je recreatiewoning zorgen, ook is het een onhygiënisch gezicht. Helaas blijkt muizenoverlast voorkomen vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

In dit artikel vertellen we je meer over het op een effectieve wijze bestrijden van muizen in je recreatiewoning. Nog beter dan het bestrijden hiervan, is het voorkomen van muizen in je tweede woning.

Houd muizen buiten je recreatiewoning

Om de kans op muizen in je vakantiewoning zo klein mogelijk te maken, is het belangrijk om etenswaren altijd op een afgesloten plek te bewaren. Nog beter is het om etenswaren die al aangebroken zijn mee naar huis te nemen, als je de vakantiehuis verlaat. Zo bied je muizen geen prikkels om bij je woning naar binnen te trekken. Ook is het verstandig om je vuilnisemmers aan het eind van je verblijf in de vakantiewoning te legen. Leg de zakken niet buiten je woning neer, maar breng deze meteen naar een afvalplek op het vakantiepark. Zo voorkom je dat de zakken worden opengepikt of geknaagd door muizen, vogels en soortgelijke diersoorten.

Tip: plaats altijd preventieve muizenvallen in je vakantiewoning! Aangezien je hier zelf niet bent, kun je de muizenvallen in de kamers, je keuken en bijvoorbeeld een schuurtje zetten. Ook tussen de muren van je vakantiewoning kan het gebruik van muizenvallen een slimme keuze zijn. Laat de muizenvallen wel regelmatig controleren door de beheerders van het park.

Muizenplaag oplossen bij recreatiewoningen

Mocht je onverhoopt toch te maken krijgen met muizen in je recreatiewoning, dan is een snelle manier van handelen essentieel. Je wilt immers voorkomen dat de muizenplaag zich al snel uitbreidt! Muizen planten zich razendsnel voort, waardoor de muizenplaag al snel niet meer zelf op te lossen zal zijn. Voor het bestrijden van muizen uit je vakantiewoning kun je een ongediertebestrijder inschakelen. Het gebruik van muizenkorrels is af te raden! In het bijzonder wanneer je kinderen of huisdieren meeneemt naar je vakantiewoning. Ook is het gebruik van muizengif verboden, als je dit buiten je vakantiewoning inzet tegen muizen.

Bron: https://debestrijdingsbrigade.nl