Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een trampoline?

geplaatst op 08-07-2021
 Tweede woning 
De trampoline staat tegenwoordig in menig tuin en lijkt steeds populairder te worden. Steeds meer ouders lijken de voordelen van een trampoline in te zien en dit is wat ons betreft een goede ontwikkeling. Trampolinespringen is namelijk super gezond! Naast dat je in de buitenlucht bent is het ook nog eens een goed alternatief voor andere sporten, zoals hardlopen. Je botten en gewrichten worden namelijk een stuk minder belast met trampolinespringen dan met sporten op een harde ondergrond. Ben je nou op zoek naar een trampoline en weet je niet precies waar je op moet letten voordat je er eentje aanschaft? Dan helpen we je vandaag graag een handje!
alt

Is een ronde trampoline beter dan een rechthoekige trampoline?

Om je zoekveld kleiner te maken is het handig om te weten naar welke vorm trampoline je op zoek gaat. Er is geen goed of slecht in dit verhaal. De vorm die je kiest is een persoonlijke keuze, echter zijn er toch wel degelijk verschillen! Naast dat de vorm verschillend is (… logisch), is ook het springen een tikkeltje anders. Zo heb je op een ronde trampoline een centraal springpunt waar je telkens naar gestuurd wordt tijdens het springen. Bij een rechthoekige trampoline ligt dit net wat anders. Bij deze vorm trampolines heb je namelijk het ‘lanceereffect’. Dit houdt in dat je tijdens het springen steeds lichtelijk naar de andere kant gelanceerd kunt worden. Kleine nuance: je moet natuurlijk niet denken dat je bij elke sprong aan de andere kant van de trampoline uitkomt! Als je van plan bent om samen met je (klein)kind te springen, dan is een rechthoekige trampoline net wat beter om te kiezen. Let wel op het maximale gebruikersgewicht van de trampoline, dit is zeer belangrijk als je samen gaat springen!

Ik heb een kleine tuin, welke trampoline past daar het beste bij?

Het is goed om te kijken naar waar je de trampoline in je tuin kwijt kunt. Heb je weinig plek en werk je de trampoline liever strak weg in de hoek van je tuin? Dan is een rechthoekig model beter. Heb je genoeg ruimte in je tuin of wil je de trampoline gewoon wat vrijer hebben staan? Dan is een rond model ook zeker een optie! Bedenk ook of je een inground trampoline of een opstaande trampoline wil. Een inground trampoline belemmert het zicht in je tuin minder en staat over het algemeen net wat strakker in je tuin. Een opstaande trampoline is een goede optie als je een verharde tuin hebt, of liever niet een groot gat in je tuin graaft.

Is de kwaliteit van de trampoline belangrijk?

Als je een trampoline wil aanschaffen is de kwaliteit een punt waar je absoluut niet op moet bezuinigen. Er zit een groot verschil tussen Aziatisch geproduceerde trampolines en Europees geproduceerde trampolines. Dit zit vooral in de materialen waarmee de trampoline geproduceerd wordt. In Azië is er vooral massaproductie en moeten de trampolines zo goedkoop mogelijk geproduceerd worden – dit komt de kwaliteit niet ten goede. Etan Trampolines is een bedrijf dat zowel Aziatisch als Europees geproduceerde trampolines verkoopt. Vooral de Aziatisch geproduceerde Etan Hi-Flyer lijn en Europees geproduceerde Etan Premium lijn zijn erg populair. Neem een kijkje op hun site voor meer informatie over deze trampolinelijnen: https://etantrampolines.com/.

We hopen je zo geholpen te hebben in je zoektocht naar een trampoline. Het laatste wat we je nogmaals willen meegeven is dat er geen goed of slecht is. Alles valt en staat met persoonlijke voorkeuren. Veel succes met de aanschaf van een trampoline!