Waarom jij een hottub in jouw vakantiewoning wilt

geplaatst op 10-01-2023
 Zomervakantie 
In jouw vakantiewoning wil jij ongetwijfeld even ontsnappen van jouw dagelijkse bezigheden. Dit kan bijvoorbeeld door een wandeling in de buurt, maar wat is er nou fijner dan even ontspannen in jouw eigen hottub? Niet alleen heel fijn, maar ook nog eens gezond. Benieuwd wat voor voordelen een hottub bij je tweede huis heeft voor jouw gezondheid? Lees dan gerust verder.
alt

Stressvrij

Als je al ooit eerder in een hottub hebt gezeten weet je vast dat je na de tijd helemaal zen bent. Een hottub zorgt er namelijk voor dat mensen zich rustiger voelen, waardoor ze vaak minder stress en angst voelen. Dit komt door verschillende redenen. Het geluid van kabelend water werkt al rustgevend. Uiteraard zorgt het warme water in combinatie met de prettige waterstralen ook voor een rustig gevoel.

Slaapzacht

Veel mensen zweren bij het gebruik van een hottub. Na het heerlijke warme bad beweren veel mensen dat ze na de tijd heerlijk in slaap vallen. Dit komt omdat het warme water je lichaamstemperatuur verhoogd, waardoor je sneller in slaap valt. Ook zul je na de tijd gemakkelijker doorslapen. Hiervoor wordt aangeraden om anderhalf uur voordat je gaat slapen een kwartiertje in het warme water gaat zitten.

Verminderen van pijn

Het warme water van de hottub heeft veel voordelen voor mensen met gewrichtsklachten. Botproblemen of pijnlijke gewrichten zoals de knie of rug hebben baat bij een hottub. De warmte zorgt namelijk voor een betere bloedsomloop. Verkrampte spieren kunnen wat losser worden. Vaak heeft het warme water ook een verzachtende werking voor directe spierpijn.

Goed tegen hoofdpijn en migraine

Er wordt gezegd dat een hottub kan helpen tegen sommige chronische soorten hoofdpijn. Dit kan komen doordat je spieren onder het water wat ‘losser’ komen. Dit maakt de kans op een nieuwe migraineaanval of vervelende hoofdpijn kleiner. Een rust moment in een hottub kan dus zorgen voor minder hoofdpijn. Zo kun jij ook beter genieten van jouw rustmoment in jouw vakantiewoning.

Huisje met hottub

Heeft jouw vakantiewoning geen hottub? Dan kun je er ook voor kiezen om een huisje met hottub te huren. Zo kun je er eenvoudig achter komen of een hottub ook iets is voor jou. Ook als jij graag een keer een hottub wilt uitproberen is het huren een geschikte keuze. Zo kun je gemakkelijk een keer relaxen in een hottub zonder dat je meteen de kosten van de aanschaf hebt.