De handigste koffers voor mee op reis

geplaatst op 14-11-2016
 Zomervakantie 
 Wintersport 
 Citytrip 
alt

Wat neem ik mee op vakantie? En past alles wel in mijn koffer? Twee vragen die steeds weer naar voren komen in de voorbereidingen op vakanties. Niets zo vervelend als bij de douane pas opmerken dat de koffer die je mee hebt te groot of te zwaar is of dat de koffer niet meer dicht pas. Het is daarom belangrijk de juiste koffer te zoeken, afhankelijk van de reis die je gaat maken. Om lang wachten bij de bagageband te voorkomen, is een kleine, lichte koffer als handbagage ideaal. Bijvoorbeeld als u een korte stedentrip of zakenreis gaat maken. Gaat u voor een langere periode op reis, dan is een grote koffer meer praktisch. Ook kan onderscheid gemaakt worden in harde (voor reizen met het vliegtuig) en zachte koffers (voor reizen met auto, bus of trein) en koffers met twee of vier wieltjes. Voor elke koffer geldt dat hij stevig en waterdicht moet zijn, zodat je bij aankomst op de vakantiebestemming niet voor verrassingen komt te staan. Bij FavoriteBags.nl bieden wij voor elke reis de juiste koffer. Wij zetten drie topmerken voor u op een rijtje.

Allereerst het merk Samsonite, het meest verkochte merk ter wereld. Samsonite blinkt uit in de stevigheid van zijn koffers, bestendigd tegen val en stootwerk tijdens het in- en uitladen van de bagage. En mocht er onverhoopt toch wat stuk gaan aan de koffer dan stuurt Samsonite gratis een vervangend onderdeel toe. Samsonite maakt onderscheid in zachte- en harde koffers, afhankelijk van wat voor reis u gaat maken. Daarnaast gaat Samsonite voor comfort bij het lopen met de koffers door zijn fijne wielen en uitschuifbare handvaten. Bij de Samsonite koffer met vier wielen draag je nooit het gewicht van je koffer, maar kun je hem gemakkelijk vooruit schuiven. Ook heeft Samsonite een speciale ‘SPINNER’ uitvoering, waarbij de wieltjes gemakkelijk meedraaien welke kant je ook op wilt. Verder biedt Samsonite op veel van zijn koffers het zogeheten TSA slot, wat enkel door de douane geopend kan worden zonder dat de koffer beschadigd wordt. Samsonite biedt zijn koffers in veel verschillende kleuren en designs. Met Samsonite koffers weet je zeker dat je een koffer hebt die de komende jaren mee gaat.

Daarnaast American Tourister koffers, welke onderdeel zijn van de Samsonite Corporation. Zoals genoemd staan Samsonite koffers opzich al voor veiligheid, stevigheid en comfort. De koffers van American Tourister delen deze voordelen, maar zijn in zijn algemeenheid wat eenvoudiger in onwerp. Er is hierdoor minder keuze aan koffers van American Tourister, maar daarvoor in de plaats is de prijs-kwaliteit verhouding van deze koffer een stuk beter. Een degelijke koffer voor een lagere prijs. Ook American Tourister biedt harde en zachte koffers aan en koffers met twee of vier wielen. Harde koffers zijn meer geschikt voor vliegvakanties en zachte koffers voor reizen met de auto, trein of bus. American Tourister biedt koffers in verschillende maten, voor elke reis de juiste koffer. De koffers die zijn te gebruiken als handbagage hebben de juiste afmetingen die zijn toegestaan op het vliegveld, zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Voor zowel de koffers van Samsonite als American Tourister geldt dat ze veelvoudig getest worden op hun wieltjes en bestendigheid tegen vocht en stoten.

Tot slot de koffers van Tumi. Zijn naam heeft hij te danken aan de Peruviaanse God Tumi, welke staat voor geluk. En geluk heb je altijd nodig als je op reis gaat! Tumi maakt koffers in het luxere segment, dit is te zien aan het prachtige design van de koffers. Alle elementen van de koffers zijn met zorgvuldige precisie gemaakt, zo zijn de design schroeven van de koffer gemaakt van staal.  Deze koffers zijn, gezien zijn prijs, geschikt voor mensen die zeer regelmatig reizen en het belangrijk vinden dat de koffers aan de nieuwste eisen voldoen. Tumi houdt zich voortdurend bezig met innovatie en vernieuwingen. Daarnaast staat functionaliteit hoog in het vaandel bij Tumi, zo bieden ze koffers met twee of vier wieltjes. Tumi biedt op veel van zijn koffers het TSA slot aan, ideaal voor reizen naar Amerika. Wie gaat voor goede kwaliteit en hoge eisen is bij Tumi aan het juiste adres.

Zoals genoemd hebben de drie topmerken, Samsonite, American Tourister en Tumi, zijn eigen voor- en nadelen. De keuze voor de juiste koffer is afhankelijk van het soort reis dat je gaat maken, een korte of lange trip, maar ook van het type reiziger dat je bent. Ga je zeer vaak op reis, dan valt het aan te bevelen een koffer te kiezen uit het luxere segment zoals Tumi. Ga je zelden op reis en heb je een koffer nodig voor een enkele keer, dan zal de keuze logischerwijs uitgaan naar het merk American Tourister. Ga je regelmatig op reis, dan is Samsonite het ideale merk. Voor alle drie geldt dat uitblinken op het gebied van functionaliteit, stevigheid, veiligheid en comfort. Dus welke keuze je ook maakt, het is altijd de juiste! 

1 reactie

Johan op 22-09-2019 om 12:32
Het oprollen van kleding is echt een aanrader. Sinds ik dat doe heb ik gewoon meer ruimte over voor andere dingen. Zonde om je ruimte niet optimaal te benutten :) Groeten Johan van https://goedekoffer.nl
Reactie plaatsen