Waarom jij voor vloerverwarming moet kiezen!

geplaatst op 15-06-2019
 Zomervakantie 
alt

Iedere huiseigenaar heeft er wel eens over nagedacht, of het project al gerealiseerd: een vloerverwarming via www.cvkoopjes.nl kopen en in de woonkamer, hal, keuken en/of badkamer van je tweede huis installeren. Wie kiest voor een voordelige vloerverwarming via www.cvkoopjes.nl profiteert van tal van voordelen. Maar voordat we daar op in gaan, eerst iets over wat er precies onder een vloerverwarming wordt verstaan. Wat zijn de mogelijkheden? Welke voordelen zijn er aan dit type verwarming verbonden? En welk pakket past het beste bij jou? 

Wat is een vloerverwarming precies?

Een vloerverwarming is een type verwarming die in de vloer van de woonkamer, hal, keuken en/of badkamer geïnstalleerd kan worden. Hierna wordt een bovenlaag op de verwarming gelegd, zodat deze niet meer zichtbaar is, maar de woning wel efficiënt verwarmt. Een vloerverwarming kan op drie manieren verwarmd worden: door aansluiting op de cv ketel, via een warmtepomp of door gebruik te maken van het elektriciteitsnetwerk. Dus ook als eigenaar van een bestaande recreatiewoning zijn er zeker mogelijkheden om buitenverblijf duurzaam te verwarmen.

Wat zijn de grootste voordelen van vloerverwarming?

Vloerverwarming via www.cvkoopjes.nl kopen en laten installeren biedt tal van voordelen. Een belangrijk pluspunt van deze verwarmingssoort is dat de ruimte waar de vloerverwarming ligt evenredig of op een constante manier verwarmd wordt. Door deze regelmatige opwarming ga je - zeker als jouw huis goed is geïsoleerd - aanzienlijk besparen op jouw energie-uitgaven. Een derde pluspunt is het feit dat je in de winter nooit meer last hebt van koude voeten. Je kunt gewoon lekker op sokken door het huis lopen. Verder, dat is het vierde voordeel, resulteert vloerverwarming in een betere conditie van jouw woning. Vocht in huis verdampt beter en daardoor is de kans op schimmelvorming en vochtplekken aanzienlijk kleiner. Dit geldt zeker voor vochtige ruimtes als de badkamer of de keuken, waar je uiteraard ook een vloerverwarming aangelegd kunt laten inbouwen als je dat wilt.

Welke opties en keuzemogelijkheden zijn er op het gebied van vloerverwarmingen?

Vloeren met een ingebouwde verwarming worden aangestuurd door een cv ketel, met een warmtepomp of via het elektriciteitsnetwerk. Verder zijn er energiebesparende combinaties mogelijk van energievoorzieningen. Zo kun je kiezen voor de installatie van een warmtepomp en/of de elektriciteitsvoorziening regelen via zonnepanelen op het dak van je (tweede) woning. Het is maar net wat jouw wensen zijn. Bekijk alle voor- en nadelen van de diverse soorten vloerverwarming goed voordat je een beslissing maakt. Alvast veel plezier toegewenst in jouw meer dan comfortabele woning mét vloerverwarming!