Waarom planten in je huis goed voor je zijn

geplaatst op 08-04-2021
 Tweede woning 
De zomer komt er weer aan en dat betekent dat de lange, gure winterdagen achter ons liggen. Veel mensen hebben in deze periode van het jaar zin om hun (vakantie)huis op te knappen of wat veranderingen aan te brengen. Wanneer je dat van plan bent, vergeet dan zeker niet om planten aan te schaffen voor je woning! Een huis met planten is namelijk helemaal in. Maar wist je dat ook gezond voor je is? Je leest in dit artikel waarom!
alt

Gezond

Zoals gezegd zijn planten goed voor je gezondheid. Dat zit zo: door planten in je huis, verbeteren de luchtvochtigheid. Ook produceren planten zuurstof. Dat komt doordat planten je woning met lucht vullen, doordat ze koolstofdioxide in zuurstof omzetten. Daarnaast hebben planten ook een kalmerend effect. Het is namelijk aangetoond dat je door een groene kleur rustiger wordt.

Prijs

Een andere reden waarom je planten moet aanschaffen voor in je huis, is dat het eigenlijk best een goedkope manier is om je huis wat kleur te geven. Voor maar een paar euro kun je namelijk al een mooie plant kopen. Als je bijvoorbeeld een hoge ruimte hebt in je huis, kan het soms lastig zijn om de ruimte goed te benutten. Daarbij kosten grote meubels ook vaak veel geld. Een hoge plant is dan een ideale optie! Grotere planten zijn natuurlijk wel wat duurder dan kleinere planten, maar je kunt ook een kleine plant kopen en die laat uitgroeien tot een grotere plant. Je moet er dan natuurlijk wel op letten dat je een plant aanschaft die het in zich heeft om groter te worden. Ook is het dan handig om voor een plant te gaan die redelijk snel groeit. Je kunt bijvoorbeeld een stekje van een pannenkoekenplant laten groeien tot een groot exemplaar. Deze plant ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit!

Variatie

Het leuke aan planten is dat er zo ontzettend veel van zijn. Heb je bijvoorbeeld groene vingers en vind je het een uitdaging om planten te verzorgen? Dan kun je verschillende planten in huis halen die allen een andere verzorging nodig hebben. Maar heb jij daar juist helemaal geen zin en tijd voor? En is het jou wel eens overkomen dat je planten dood gingen? Dan is er alsnog niets aan de hand. Er zijn planten, zoals de cactus, die erg weinig water nodig hebben. Maar ook zijn kunstplanten een hele goede optie. De kunstplanten van tegenwoordig zijn namelijk niet meer van echt te onderscheiden en zien er prachtig uit. Je hebt ze in alle soorten en maten. Het voordeel van kunstplanten is bovendien dat je deze niet van water of andere verzorging hoeft te voorzien. Scheelt een hoop werk. Ideaal, zeker in een tweede woning waar je zelf misschien niet vaak bent!