Wat kun je doen met kunststof?

geplaatst op 13-12-2022
 Tweede woning 
Wil jij je woning veranderen, maar is je budget niet toereikend om grote investeringen te doen? Dan is het tijd om slim te werk te gaan. Wij laten je graag zien wat je met kunststof kunt doen. Dit materiaal kent iedereen, maar wat je er precies mee kunt doen, is velen onbekend. Dat is jammer want als er een materiaalsoort is waarmee je echt alle kanten op kunt, dan is het wel kunststof. Je zult zien dat je dit materiaal niet alleen in je huis kunt gebruiken, maar ook buitenshuis. Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje.
alt

Geen last van spetters meer

Wat is er fijner dan een lekkere maaltijd op tafel zetten? Toch kan het koken veel werk met zich meebrengen, niet in de laatste plek vanwege het schoonmaakwerk dat koken met zich meebrengt. Ben jij het beu om de achterwand van je keuken te moeten schrobben omdat de saus overal op de muur gespetterd is? Dan is het tijd voor een spatscherm keuken. Dit is om vele redenen een goede keus. Ten eerste krijgen spetters geen kans meer omdat zij zich niet kunnen hechten aan het oppervlakte van de plaat. Niet minder belangrijk is dat deze plaat er zeer stijlvol uitziet. Je kunt kiezen uit vele kleuren waaronder een stijlvolle koperkleur. Daardoor haal je niet alleen een heel praktisch element in je keuken, maar ook een echte eyecatcher. 

Meer licht door plexiglas

In oudere huizen en recreatiewoningen is het vaak erg donker. Wil jij daarom meer licht in je woning aanbrengen, dan kun je met plexiglas gaan werken. Plexiglas is veel betaalbaarder dan glas en bovendien veel breder toepasbaar. Plexiglas kan besteld worden in tal van kleuren. Wil je dus een leuk effect veroorzaken, kijk dan eens naar welke kleur jij het mooist vindt. Het plexiglas is ook zeer geschikt voor het maken van een room divider. Een mobiele scheidingswand kan veel licht wegnemen, maar wanneer je plexiglas, ondoorzichtig of niet, gebruikt gaat geen zonnestraal verloren. Bovendien is plexiglas een heel licht materiaal waardoor je je divider eenvoudig kunt verplaatsen. 

Kunststof voor buitenshuis

Niet alleen binnenshuis biedt kunststof een wereld aan mogelijkheden, ook buitenshuis kun je er allerlei kanten mee op. Wat dacht je bijvoorbeeld van kunststof gevelbekleding? Of kunststof boeidelen? Vervang deze lastig te bereiken onderdelen van je woning door kunststof en je hebt er niet alleen geen werk meer van, je woning ziet er ook altijd keurig uit. Kunststof kan niet rotten, dus je weet zeker dat je woning goed beschermd wordt. Neem eens contact op met je leverancier om te kijken welke kleuren er allemaal beschikbaar zijn. Kijk ook eens naar de patronen die je kunt maken met kunststof platen. Zo kun je echt iets bijzonders van je woning maken.