Wat zijn de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen?

geplaatst op 21-06-2022
 Tweede woning 
alt

Nu de zomer bijna voor de deur staat en het steeds mooier weer wordt in Nederland, is het misschien de hoogste tijd om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen voor je woning of tweede huis. Maar welke tuinmeubelen moet je nu kopen en wat zijn de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen? In dit artikel worden de laatste trends besproken, zodat je van de zomer een tuin hebt die aan de laatste trend voorschriften voldoet. Zodat je optimaal kunt genieten van het lekkere weer in een prachtige nieuwe tuin.

Vakantie in eigen huis

Een trend die de laatste jaren steeds vaker opduikt is die van de 'staycation'. Een staycation is een vakantie in eigen tuin. Hierbij wordt er een gezellige plek gecreëerd in de tuin, waar je heerlijk kunt ontspannen. Het creëren van deze plek gaat vaak gepaard met de aanschaf van een nieuwe lounge of tuinset. Zo kan je een eigen loungeset ontwerpen en creëren van pallets, of je besluit een van de comfortabele wicker loungeset aan te schaffen.

Thuis is immers de plek waar je echt tot rust kunt komen door je simpelweg terug te trekken. Vandaar dat er steeds vaker een staycation wordt ingepland om in de eigen tuin te genieten van het prachtige weer.

Duurzaam

Een andere trend op het gebied van tuinmeubelen, is dat men steeds vaker kijkt of de producten duurzaam zijn en of deze duurzaam zijn geproduceerd. Nu de natuur veel in het nieuws komt, proberen steeds meer mensen een steentje bij te dragen. Dit kan al door aan de kleinste dingen te denken. Zo houden mensen ook het duurzame aspect van onder andere tuinmeubelen in het achterhoofd, wanneer zij een tuinset aanschaffen. Hierbij kun je denken aan gerecyclede materialen, van goede kwaliteit en dus langer meegaan. Op deze manier draag ook jij je steentje bij aan de natuur en kun je genieten van de nieuwe tuinmeubelen.

Specifieke materialen

Tuinmeubelen gemaakt van bamboe, zijn de laatste jaren ook steeds populairder geworden. Niet alleen zijn tuinsets gemaakt van bamboe enorm duurzaam, ze creëren ook een excotische sfeer in de achtertuin. Zo haal je het vakantiegevoel direct naar boven wanneer je in de tuin gaat relaxen.  

Naast de genoemde trends, zijn er nog enorm veel andere trends die relevant zijn voor aankomende zomer. Door je goed te informeren en de producten te kiezen die volgens jou perfect in de tuin passen, kan je van de zomer optimaal genieten van het heerlijke weer in eigen tuin.