Wat zijn de voordelen van een trampoline?

geplaatst op 08-04-2021
 Tweede woning 
alt

Bij een recreatiewoning met buitenruimte is het net als thuis perfect om een trampoline neer te zetten. Dat is niet alleen ideaal voor je eigen gezin, maar ook als er sprake is van vakantieverhuur. Een trampoline heeft namelijk een grote aantrekkingskracht op kinderen. Bovendien zijn er allerlei voordelen verbonden aan trampolines. Welke dat dat zijn, ontdek je hier.

Goed voor de gezondheid
Bewegen is goed voor de gezondheid en daar is een trampoline dan ook uitermate geschikt voor. Het is zelfs beter voor je gewrichten en knieën om te springen op een trampoline dan hardlopen op straat. Dat komt omdat er geen harde ondervloer aanwezig is. Het is ook zo dat springen je spieren verstevigt en sterker maakt. Door vaker te springen, is het bovendien mogelijk de conditie te verbeteren en het uithoudingsvermogen te vergroten.

Activeert de stofwisseling
Beweging heeft invloed op een goede stofwisseling en het springen op een trampoline zorgt voor activatie van de stofwisseling. Deze vorm van beweging is bovendien ideaal om extra calorieën te verbranden en voorziet in een hogere vetverbranding.

Leuke activiteit
Een trampoline zet aan tot actief bezig zijn en het springen is ook nog eens een leuke bezigheid. Niet alleen voor kinderen, want er zijn genoeg volwassen die graag ook even mogen springen op de trampoline. Bovendien is het voor ouders met jonge kinderen extra leuk om samen lol te maken en te springen.

Gelukbeleving
Het springen op aan trampoline draagt bij aan de gelukbeleving. Dat heeft met het aanmaken van het stofje endorfine te maken. Dat komt vrij door te bewegen en dat is precies wat je doet op een trampoline.

Samen springen en plezier maken
Een trampoline is voor kinderen bij uitstek buitenspeelgoed om samen plezier te maken. Er is genoeg ruimte om met meerdere kinderen te springen. Bijvoorbeeld op een Berg trampoline. Zijn er geen andere kinderen in de buurt dan blijft het leuk om alleen te springen. Bovendien zorgt het springen ervoor dat er een betere coördinatie ontstaat omdat evenwicht en balans een belangrijke rol spelen.

Ideaal ter ontspanning
Een trampoline zorgt verder voor ontspanning. Tijdens het springen is er sprake van inspanning, maar daarna ga je tevreden zitten en is je lichaam helemaal ontspannen. Overigens word je door het springen op een trampoline ook leniger, want je beweegt allerlei spiergroepen. Als je leniger wordt, zijn je spieren ook steeds minder gespannen, maar juist meer ontspannen.