Weekendje weg in Ardennen, waar moet je heen?

geplaatst op 20-09-2018
 Zomervakantie 
 Wandelen 
 Camping 
alt

In de Ardennen zijn vele leuke steden en dorpen te vinden. Ook vind je er prachtige natuurgebieden, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ga jij binnenkort een weekendje weg in de Ardennen? Dan vertellen wij je graag in welke regio’s je een zeer geslaagd weekend weg kunt organiseren. Wat vinden wij de hotspots van de Ardennen, je leest het hier.

Luik

Luik is de grootste stad van de Belgische Ardennen. De stad is tevens de hoofdstad van de provincie Luik. De oude industriestad heeft een prachtig centraal plein. Om dit plein heen ligt het oude centrum van Luik. Dit centrum is erg leuk om te voet te verkennen. De wijken die om het centrum heen liggen, zijn wat minder interessant.

Boek je een vakantiehuis in de directe omgeving van Luik, dan reis je eenvoudig en snel vanuit jouw accommodatie naar deze oude industriestad. Nu kun je hier enkele uren verblijven om musea te bezoeken of bezienswaardigheden te bekijken, maar ook om lekker op het terras te zitten met een Belgisch biertje. Wil je de natuur van de Belgische Ardennen combineren met een citytrip? Dan is een vakantiehuis in de directe omgeving van Luik perfect voor jou.

Spa

Wil je even helemaal tot rust komen tijdens jouw weekend weg in de Ardennen? Boek dan een vakantiehuis in Spa. Deze oude stad staat voornamelijk bekend om zijn gelijknamige bronwater. Ook vind je in de stad vele thermale baden. In deze baden kun je heerlijk ontspannen. En ben je echt toe aan een paar dagen complete ontspanning? Dan kun je een van de vele wellness resorts in Spa en omgeving bezoeken.

La Roche en Ardenne

La Roche en Ardenne is de populairste toeristische bestemming in de Belgische Ardennen. De stad is zeker niet groot, maar wel leuk om te bezoeken. Je vindt hier niet alleen een interessant oorlogsmuseum, maar ook een mooi kasteel. Ook heeft La Roche en Ardenne vele gezellige Belgische cafés, waar je lekkere Belgische biertjes kunt drinken.

Verder is La Roche en Ardenne het start- en eindpunt voor veel buitensporters. Vanuit het stadje worden mountainbiketochten georganiseerd, maar ook wandelingen. Sommige van deze wandelingen zijn zelfs geschikt voor een kinderwagen. Met kleine kinderen kun je La Roche en Ardenne dus ook prima bezoeken voor een actieve vakantie. Tip: net buiten het stadje ligt het wildpark van La Roche en Ardennen. Hier kom je allerlei dieren tegen die ook in de Ardense bossen leven. Leuk voor de kids!