Wintersport in Winterberg

geplaatst op 18-10-2023
 Wintersport 
Je hoeft geen uren in de auto te zitten om een leuke skibestemming te bereiken, want ook in Duitsland kan jij als win-tersporter genieten van prachtige skigebieden. Het relatief kleine Winterberg is een populaire skibestemming onder Ne-derlanders. De grote reden hierachter is natuurlijk dat het gebied op enkele uurtjes rijden van Utrecht ligt, je bent er dus zo. Er ligt in Winterberg voor meer dan 27 kilometer aan skipistes voor de bezoekers klaar, maar ook nog een vermake-lijke rodelhelling. En achteraf kan je genieten van een heerlijke versnapering.
alt

In het skigebied Winterberg zal je altijd zeker zijn van voldoende sneeuw, aangezien er meerdere sneeuwkanonnen worden gebruikt. Qua afdalingen heb je ook genoeg keuze, zo kan je op maar liefst 70 verschillende manieren naar beneden skiën of snowboarden. Dankzij de verlichting zal het skigebied dagelijks geopend zijn tot 22:00 uur, wat voor een unieke wintersportervaring zal zorgen. Liefhebbers van snowboarden kunnen ook gebruik maken van een indruk-wekkend Funpark.
Huur een vakantiehuis in Winterberg en je bent op loopafstand van de skiliften en na het ontbijt sta je binnen een kwartier op één van de fraaie pistes die dit skigebied te bieden heeft!

Langlaufen in Winterberg

De prachtige en rustgevende omgeving van het Sauerland kan je op diverse manieren ontdekken. Maak een wandeling of ga lekker langlaufen. Winterberg beschikt over ongeveer 50 kilometer aan mooie en optimale loipes. Tijdens de tocht kom je ook langs Asten en het Rothaargebergte. Langlaufen is ook een leuke bezigheid voor wanneer je even wat an-ders wilt.

Pistes & liften

Het skigebied Winterberg biedt de bezoekers ruim 27 kilometer aan prachtige pistes aan. Er zijn 14 kilometer aan blau-we pistes en 12 kilometer aan rode pistes. De ervaren skiër moet het doen met slechts één kilometer aan zwarte piste. Er zijn 11 sleepliften en 13 stoeltjesliften aanwezig in het Duitse skigebied. Winterberg is vooral geschikt voor een leuk dagje uit of een gezinsvakantie.

Skipassen Winterberg

De prijzen van de skipassen in Winterberg zijn verschillend. Je kan bijvoorbeeld een dag-pas aanschaffen voor een bedrag van 35 euro (kinderen voor 24 euro). Maar er zijn ook dag-passen verkrijgbaar vanaf 11:00 uur voor 32 euro (kinderen voor 22 euro). Er zijn ook passen te koop voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld tot 13:00 uur of na 13:00 uur. In dat geval betaal je slechts 24 euro (kinderen voor 16 euro). Dagkaarten zijn overigens niet geldig voor in de avonduren, daarvoor zijn weer losse passen verkrijgbaar. Skipassen voor meerdere dagen kunnen ook worden gekocht, zo kan je een week gebruik maken van het skigebied voor 140 euro (kinderen voor 98 euro). Ga je met het gezin op wintersportvakantie, koop dan een gezinspas.

Skilessen

In Winterberg kan je ook handige skilessen volgen bij één van de professionele skischolen. Een groot voordeel is dat de skilessen in het gebied betaalbaar zijn. Daarnaast worden er lessen op alle niveaus gegeven. Of je nu de basis wilt leren of bepaalde technieken onder de knie wilt krijgen, in Winterberg is het mogelijk. Pluspuntje is ook dat er Nederlandstali-ge skilessen worden gegeven. Je kan voor de goedkoopste mogelijkheid kiezen en een les volgen in een groep. Bij de skischool Poppenberg is dit al mogelijk vanaf 38 euro en dan krijg je twee uur les. Bij de skischool Der Brabander betaal je voor een les van 2 uur en 45 minuten slechts 35 euro. Privélessen zijn ook mogelijk, maar deze zijn wel een stukje duurder. Bij Der Brabander betaal je voor één lesuur 45 euro, voor elke extra persoon komt er 15 euro bij. Skischool Poppenberg vraagt 55 euro voor één uur.

Skiverhuur in Winterberg

Wanneer je zelf niet over skispullen beschikt dan kan je deze kopen in de sportwinkel, maar je kunt ze ook gewoon huren. In Winterberg zijn er tal van goede skiverhuurbedrijven te vinden. Een ski-set huren kan al vanaf 18 euro per dag, terwijl je voor een snowboard-set minimaal 20 euro zal moeten neertellen. Een langlauf-set is het goedkoopste en kost 10 euro per dag. Let op, een helm is niet inbegrepen en kost ongeveer drie euro per dag. Je kan het beste online vooraf reserveren, want dan ontvang je meestal nog een mooie korting van tien procent. De skiverhuurder Stefan Schneider is het goedkoopste in Winterberg, maar ook bij Atomic Verleih Center Wahle kan je goed terecht. De duurste verhuurder van het gebied is Poppenberg. Desondanks zijn de prijsverschillen minimaal, slechts enkele euro’s per dag.