Wintersportvakantie naar Zwitserland

geplaatst op 12-01-2017
 Wintersport 
alt

Europa beschikt over diverse grote wintersport landen, maar Zwitserland staat wel erg hoog aangeschreven. Dit bekende wintersportland beschikt over enkele grote skigebieden, welke geschikt zijn voor zowel de beginnende als ervaren wintersporter. Het is ten alle tijden slim om voor Zwitserland als wintersportbestemming te kiezen. Dit Europese vakantieland kent namelijk sneeuwzekerheid, moderne faciliteiten en goede sneeuwcondities.

Zwitserland beschikt in totaal over ruim zevenduizend kilometer aan skipistes. De maximale hoogte ligt in dit Alpenland op bijna 3900 meter en er kan gebruik worden gemaakt van een waanzinnig aantal van 1874 skiliften.
Ook zijn er rondom de skigebieden prima accomodaties te vinden. Het aanbod van vakantiehuizen in Zwitserland is de laatse deccenia gestaag toegenomen.

Churwalden

Reis af naar het pittoreske Churwalden en maak gebruik van meer dan 200 kilometer aan skipistes. De hoogte van Churwalden is ruim 1200 meter en is meer dan geschikt voor de echte rustzoekers onder ons. Massatoerisme heeft hier nog niet ingeslagen, waardoor er van de Zwitserse kalmte kan worden genoten. Churwalden bestaat uit twee verschillende gebieden waar geskied en gesnowboard kan worden, dat zijn namelijk Lenzerheide en Pradaschier.

Churwalden kent meer dan 200 kilometer aan pistes, waarvan het overgrote deel blauw is. Daarnaast staan er meer dan veertig skiliften klaar voor de wintersporters in het prachtige Churwalden.

Davos

Een populaire wintersportbestemming in Zwitserland is Davos. Dit skidorp is onderdeel van zes skigebieden, waardoor er gebruik kan worden gemaakt van een groot aantal skipistes. Los van de skiërs en de snowboarders zullen de langlaufers zich hier ook prima op hun plek voelen. Davos beschikt ook over een aantal wellnesscentra en spa's.

Het grootste gedeelte van de skipistes in Davos zijn rood, bijna 140 kilometer. Maar de beginnende wintersporter kan zich ook uitleven op bijna 70 kilometer aan blauwe skipistes. Voor de ervaren skier kan zijn borst natmaken met 76 kilometer aan zwarte skipistes. De ruim vijftig skiliften helpen de wintersporter de pistes op.

Crans en Montana 

Crans en Montana waren een lange tijd geleden nog twee verschillende dorpen. Tegenwoordig bestaat het geheel uit één dorp, maar beide dorpsnamen zijn nog altijd in leven. Desondanks zijn de grote verschillen niet verdwenen, het zijn als het ware twee werelden in één. Crans staat bekend als een wat duurder skioord, terwijl Montana wat meer voor de middenklasse is bedoeld.

Bij elk wintersportseizoen worden er in Crans en Montana grote sportwedstrijden georganiseerd op professioneel niveau. Maar de 'normale' wintersporter komt ook prima tot zijn recht in Crans en Montana. Er kan gebruik worden gemaakt van meer dan 170 kilometer aan pistes, waarvan het grootste gedeelte rood is. Daarnaast staan er nog negentien verschillende skiliften klaar.

Elm

De Nederlanders verkiezen Elm jaarlijks als wintersportbestemming in het prachtige Zwitserland. Elm is één van drie skidorpjes in het gebied Elm-Sernftal en kent nog geen massatoerisme. Hierdoor kan er nog rustig genoten worden van al het moois dat het land te bieden heeft voor zijn gasten. Het is in Elm mogelijk om te skiën, te snowboarden en om te langlaufen.

Elm kent veertig kilometer aan pistes, waarvan het grootste gedeelte rood is. Er kan geskied worden op 15 kilometer aan blauwe pistes, 20 kilometer aan rode pistes en 5 kilometer aan zwarte pistes.