Wintervakantie in het Duitse Zwarte Woud

geplaatst op 04-02-2015
 Wintersport 
alt

Het zuiden van Duitsland is in het winterseizoen minstens zo interessant te bezoeken dan in de zomermaanden. Maar toch zijn er relatief Nederlanders die het Zwarte Woud rond de jaarwisseling aandoen. Mensen die hier wel voor kiezen komen veel enthousiast terug van de wintervakantie.
De regio is met de auto perfect bereikbaar, de infrastructuur richting dit gebied is onze oosterburen wel toevertrouwd.
Het bosrijke gebied leent zich voor tal van leuke en sportieve uitstapjes. Natuurlijk kun je hier prima skiën en langlaufen. Maar minsten zo leuk is het maken van een heerlijke winterwandeling. Met de sneeuwschoen aan kun je hier letterlijk “prima uit de voeten”. Dus op naar zuidelijk Duitsland om het vermaarde Zwarte Woud eens nader te ontdekken!

Bedwing te voet de besneeuwde top van de Feldberg

Als je een wandeling maakt bepaal je vaak van te voren een doel van aankomst, een einddoel zoals je wilt. Wat is er mooier om er een echte uitdaging van te maken. Zo heb je ook nog eens een leuk verhaal te vertellen bij thuiskomst.
Wil je een sportieve wandeling maken, neem dan de sneeuwschoenen mee naar je vakantiehuis in het Zwarte Woud, je zult ze nodig hebben bij je klim naar de top van de Feldberg. Deze ligt bijna op 1,5 kilometer boven NAP. En hoewel dit toch al geen wandeltocht voor beginners is, kun je gerust stellen dat de winterse omstandigheden het een stukje moeilijker maken.
Maar de beloning is natuurlijk alleen maar groter als het je daadwerkelijk lukt de top van de berg te bereiken. Je beloning is een fenomenaal uitzicht over dit deel van het Zwarte Woud.

Het bosrijke deel van Zuid-Duitsland, een echte winterbestemming

In het winterseizoen richting het Zwarte-Woud, pak je reiskoffer + wandel- en/of sneeuwschoenen in de auto en zet koers richting het zuiden van Duitsland.
De imposante bomen van deze wouden dwingen een groot respect af bij de wintertoeristen. De sneeuwdeken die over het bosrijke gebied is gedrapeerd maakt het tot een onvergetelijke ervaring om hier te voet of op de lange latten de omgeving te verkennen. Het zuiden van Duitsland is in de winter misschien wel op zijn mooist. Als u een chalet heeft gehuurd in het Zwarte Woud begrijpt u precies wat ik bedoel!