Zelf vliegticket boeken bij uw vakantiehuis

geplaatst op 22-02-2012
 Zomervakantie 
alt

Door de komst van het internet is de ontwikkeling dat bij het huren van een vakantiehuis in het buitenland de boeking zelf wordt geregeld in plaats van een package deal via het plaatselijke reisbureau.
Dit heeft er aan bijgedragen dat ook het boeken van een vliegticket vaak zelf door de vakantieganger wordt gedaan. 

Hoe te werk te gaan als u zelf een vliegticket wilt reserveren

U kunt er natuurlijk voor kiezen om rechtstreeks naar de website van een bepaalde vliegtuigmaatschappij te gaan en hier te kijken welke vluchten ze hebben op welke data en tegen welke prijzen. Dit is natuurlijk een prima manier waar op zich weinig mis mee is. Probleem is alleen dat u in een klein vijver vist.
Beter is het om op internet te zoeken naar één van de grote aanbieders. Tegenwoordig zijn er ook enkele prima Nederlandstalige websites waar u een vliegticket kunt boeken welke aansluit bij uw boekingsovereenkomst van de vakantiewoning welke u reeds gehuurd heeft.
Naast de websites welke vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen aanbieden is het ook verstandig te gaan naar de websites van de prijsvechters.

Op welk tijdstip overgaan tot aankoop van een vliegticket

Dit kan nogal eens verschillen en is natuurlijk sowieso afhankelijk op welke periode u uw vakantieaccommodatie heeft gereserveerd. Als u bij een prijsvechter wil boeken dan is het vaak verstandig in een vroeg stadium een ticket te reserveren. En waarom zult u dit niet doen als u eenmaal de boekingsperiode van uw bungalow in het buitenland hebt vastgelegd en uw boeking is bevestigd door de verhurende partij.
Prijsvechters werken doorgaans met het principe dat de eerste vliegtickets goedkoop worden verkocht en er naarmate er steeds mindere vliegtuigstoelen te koop zijn de prijzen van de desbetreffende vlucht te verhogen.
Als u bij een gangbare boekingswebsite van vliegticket probeert aan te kopen kan het nog weel eens zo zijn dat er een leuke aanbieding langskomt. Vooral op frequente uitgevoerde lijnvlucht naar populaire toeristische bestemmingen in landen als Frankrijk, Italië en Spanje wil dit nog wel eens voorkomen.

Algemene tips voor het zelf reserveren van een vliegticket

Belangrijk is dat u duidelijkheid heeft in welke periode u een vakantiehuis in een bepaald land heeft gehuurd. Verwittig u er van te voren goed van dat de door u gekozen bestemming een goede en frequente vliegverbinding heeft.
Als het bovenstaande het geval is kunt u daadwerkelijk gaan kijken waar u de beste deal kunt krijgen. Zoek bij voorkeur op verschillende en goed bekend staande boekingssites. Boek dus niet het eerste vliegretourtje welke op uw pad komt. Enige research doen op internet kan u honderden euro’s schelen. Het is toch veel prettiger om deze te besteden als u uw vakantieadres in het buitenland heeft bereikt. Veel succes!