Hay-on-Wye een leuke boekenstad in Wales

geplaatst op 09-09-2015
 Zomervakantie 
alt

Wel eens de vakantie in het zuiden van Wales doorgebracht ? Of hebt u plannen om dit land welke behoort tot Groot-Brittannië binnen afzienbare tijd te bezoeken ? Dan hebben wij alvast een leuke tip om te bezoeken het kleine stadje Hay-on-Wye. Deze plaats is dicht tegen de grens met Engeland gelegen en bent u een fervent lezer van Engelstalige literatuur dan moet u één van de authentieke boekenwinkeltjes binnenwandelen.
Wellicht verblijft u ook in één van de vakantiehuizen in Zuid Wales en is Hay-on-Wye dus relatief makkelijk te bereiken, twijfel dan niet al te lang en breng een bezoekje aan dit leuke pittoreske stadje. Ook de prachtige natuur rondom maakt het tot een gewilde plek en veel buitenlandse toeristen die in Wales de vakantie doorbrengen doen deze streek in het graafschap Powys dan ook aan.

Hay-on-Wye, boeken, boeken en nog meer van hetzelfde
Wellicht schrikt u van bovenstaande kop en neigt dit simpelweg naar een te grote verscheidenheid aan geschreven literatuur. Maar weest niet bevreesd om het maar eens in literaire zin uit te drukken. Hay-on-Wye is veel meer dan alleen maar boekenwinkel met talloze schappen volgestouwd met boeken over tig van diverse onderwerpen.
Als je een vakantiehuis in Hay-on-Wye huurt bemerk je al snel de liefelijke en historische uitstraling van deze plaats in het zuiden van Wales. Het heeft zelfs een zekere grandeur door het oude Hay Castle en hoewel dit bouwsel niet meer in optimale conditie is om het maar zacht uit te drukken is het nog steeds historisch gebouw welke je doet mijmeren over vervlogen tijden.
De vele boekwinkeltjes die in Hay-on-Wye gelegen zijn zal de ware boekliefhebber doen verlangen naar een langer verblijf in deze oude stad. Vele toeristen zijn reeds met de reiskoffer volgestouwd met boeken richting Nederland teruggekeerd.

Het stadje Hay-on-Wye en haar omgeving zijn perfect voor een vakantie in Wales
U hoeft geen bibliofiel te zijn om de vakantie door te brengen in Hay-on-Wye of haar directe omgeving. Deze streek heeft prachtige natuurgebieden waardoor de rivier de Wye al meanderend haar weg zoekt.
Wandelliefhebbers kennen deze boekenstad wellicht ook doordat deze gelegen is aan Offa’s Dyke Path een bekende wandelroute in de UK. Maar ook zijn er natuurparken te vinden waar u nauwelijks andere mensen tegenkomt en kunt genieten van al het moois wat het zuiden van Wales zo uniek maakt. Het aanbod van vakantiehuizen in Groot-Brittannië heeft de laatste jaren een gestage groei doorgemaakt en als u een huisje hebt geboekt in de omgeving van Hay-on-Wye mag u deze niet links laten liggen. Of u nu een liefhebber bent van tweedehands boeken of niet, de regio zal u hoogst vermoedelijk evengoed aanspreken!