Zo kies je de juiste vloer voor je recreatiewoning

geplaatst op 19-07-2022
 Tweede woning 
alt

Ook dit jaar kiest een groot deel van de vakantiegangers in Nederland voor een vakantie in eigen land. Des te meer reden dus om als eigenaar van een vakantiewoning in Nederland je huisje eens onder handen te nemen zodat het nóg aantrekkelijker wordt voor mensen om te huren.

Het (re)stylen van een recreatiewoning is niet moeilijk zolang je weet wat je moet doen. Wist je bijvoorbeeld dat het aanpakken van de basis, zoals de vloer, al heel wat kan doen voor de algehele uitstraling van je woning? Daarom geven we je in dit artikel enkele tips om de juiste vloer voor je recreatiewoning te kiezen.

Denk praktisch bij het uitkiezen van een vloer

Als eerst is het aan te raden om praktisch na te denken over een vloer in je vakantiehuis. Het liefst wil je voor een vloer gaan die gemakkelijk schoon te houden en schoon te maken is. Verhuur je je huis bijvoorbeeld aan mensen met een huisdier of met kleine kinderen dan is een vloerbedekking vaak niet zo'n goed idee.

Maar: ook bij volwassen mensen zit een ongeluk in een klein hoekje, wat kan betekenen dat een vloerbedekking ook in dat geval niet zo'n handig plan is. Waar je bij het praktische nadenken ook aan moet denken, is je eigen budget. Een zware houten vloer is fantastisch maar wellicht iets te duur voor het financiële plaatje dat jij voor ogen hebt. Kortom: zet alle praktische zaken vooraf op een rij zodat je weet waar je moet zoeken.

Wil je voor een trendy vloer gaan of kies je voor tijdloos?

Natuurlijk wil het oog ook wat. De kans is groot dat je je recreatiewoning volgens een bepaalde stijl of bepaald thema hebt ingericht. De keuze van de vloer speelt een grote rol in de totale sfeer van een huis. Kijk daarom goed of je voor een trendy vloer wilt gaan of voor een vloer waar je jarenlang van kunt genieten. Een combinatie van beiden is uiteraard helemaal ideaal.

Denk bijvoorbeeld aan een laminaatvloer die de looks van een houten vloer heeft, tijdloos en trendy is en tegelijkertijd goed te betalen is. Waar je ook voor kunt gaan, is een vloer van kurk. Kurk gaat namelijk lang mee, is waterbestendig en heeft een goed isolerende werking. Daarmee is een kurkvloer geschikt voor iedere ruimte in je recreatiewoning. Bij Kurk24 vind je meer informatie over de diverse toepassingen van kurk in je huis. Extra mooi meegenomen is het feit dat kurk goed te betalen is.

Kijk goed naar de kleur van de vloer

Nu je hopelijk een beetje weet wat voor soort vloer je voor je tweede woning zou willen hebben, is het tijd om te kijken naar de kleur of de ondertoon van de vloer. Met een warme kleur vloer zit je eigenlijk altijd goed. Maar: het is natuurlijk heel persoonlijk of je een warme tint mooi vindt. Je moet weten dat zo'n tint in ieder geval heel goed te combineren is met verschillende kleuren, prints en materialen.

Een goed voorbeeld van een warme tint is een houten vloer, een vloer van kurk of een lamintaatvloer. Ook tegels en vloerbedekking kun je in warme kleuren krijgen. Het grote voordeel van kiezen voor een warme ondergrond is dat je nog heel veel kunt met de rest van de kleuren in het huis. Wanneer je liever voor een koelere kleur gaat, is dat natuurlijk ook goed. Het is in ieder geval handig om vooraf te weten voor welke tint je gaat.

Betonlook vloer als basis voor recreatiewoning

Kom je er niet helemaal uit met de tint van je vloer of wat voor soort vloer je voor je recreatiewoning wilt hebben? Geen zorgen: je kunt altijd nog gaan voor een betonlook vloer. Let er wel op dat zo'n vloer goed past bij de rest van het interieur, want je geeft het geheel toch al gauw een stoer tintje. Gelukkig kun je met betonlook veel kanten op en kun je het stylen met allerlei soorten kleuren en stijlen.

Ga je bijvoorbeeld voor een modern interieur dan staat een betonlook vloer goed met een paar felle tinten. Kies je liever voor een landelijke inrichting dan staat beton goed met pastelkleuren en lichte natuurlijke materialen. Kortom: net als met een kurken of houten vloeren kun je met beton meerdere kanten op. Het is maar net wat je zelf het mooist vindt én wat het best past bij je vakantiehuis.