Zo lijkt je huis altijd bewoonbaar! Ook als je er niet bent

geplaatst op 19-07-2021
 Tweede woning 
Het vakantieseizoen staat weer voor de deur. Veel mensen gaan aankomende maand weer een paar dagen op vakantie. Toch zijn veel mensen bang dat er iets gebeurt met hun huis in de periode dat ze op vakantie gaan. Dit is een heel vervelend gevoel. Je vraagt vervolgens aan je buren of ze een oogje in het zeil willen houden. Maar met deze tips in dit artikel lijkt je huis altijd bewoonbaar en hoef je niet meer bang te zijn dat iemand ongewild je huis binnenkomt als jij er niet bent!
alt

Elektrische raamdecoratie
Veel mensen vergeten vaak dat elektrische raamdecoratie een mooie oplossing is als je het hebt over je huis bewoonbaar doen lijken. Elektrische raamdecoratie is namelijk bedienbaar op elke plek waar jij een werkende internetverbinding hebt. Je kan dus vanaf je vakantie verblijf de rolgordijnen omhoog of omlaag laten bewegen. Nu snap ik dat je niet elke dag zelf je raamdecoratie omhoog of omlaag wil doen als je op vakantie bent. Maar daar is een slimme oplossing voor bedacht. Je kan namelijk eenvoudig met de app op je telefoon een bepaald tijdschema instellen. Zo kan je instellen dat elke dag de raamdecoratie op een bepaald tijdstip omhoog en ook weer omlaaggaat. Zo denken buitenstaanders dat er gewoon iemand thuis is om de raamdecoratie omhoog en omlaag te doen! Een ideale oplossing dus als je wil doen laten lijken dat er iemand thuis is!

Elektrische verlichting
Elektrische verlichting werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als elektrische raamdecoratie. Ook elektrische verlichting kan je instellen via een bepaald tijdschema. Stel je voor je hebt ’s avonds het licht een paar uurtjes aan en je hebt de elektrische rolgordijnen naar beneden. Dan denkt elke voorbijganger dat er gewoon iemand in huis is!

Automatische tuinverlichting
Verlichting in de tuin is een eenvoudige oplossing. Tuinverlichting is ook verkrijgbaar met een automatische sensor. Dus als je in de tuin loopt gaat de verlichting automatisch aan. Dit schrikt veel mensen af. Als er zomaar opeens licht aangaat in de tuin lijkt het ook net alsof er iemand in het huis is.

Slimme beveiligingscamera
Ben je nou nog bang dat er wat gebeurt in je huis als je op vakantie bent? Neem dan een slimme beveiligingscamera of een slim beveiligingssysteem. Deze systemen werken ook met een sensor. Als ze beweging signaleren geven ze een seintje door naar je mobiele telefoon. Je kan dan zelf bepalen of je de politie laat komen of dat je de buren inlicht