Zo voel jij je in het buitenland ook thuis!

geplaatst op 26-04-2018
 Tweede woning 
alt

De meeste mensen vinden het heel leuk om een recreatiewoning of vakantiehuis te kopen. De een doet dat om er zelf van te genieten en er tijd in te spenderen met familie of vrienden, terwijl de ander het juist wil verhuren aan anderen. In beide situaties is er niets fijner dan dat je het ‘tweede’ huisje zo inricht dat jij en je gezin of de mensen aan wie je het verhuurt er op zijn of haar gemak kunnen zitten en zich enigszins thuis voelen. Daarom zetten wij graag een aantal tips voor je op een rijtje om het inrichten van zo’n huis een stuk makkelijk te maken;

Inspiratie

Het is natuurlijk heel belangrijk om alles van te voren uit te stippelen, ga dus niet zomaar spullen kopen omdat het er bijvoorbeeld leuk uit ziet terwijl je daarna erachter komt dat het helemaal niet past. Ga dus op zoek naar inspiratie voor het inrichten van vakantiehuisje. Blader door Woonmagazines, bezoek woonwinkels, kijk op verschillende websites maar bezoek ook andere vakantiehuizen in het buitenland zodat je hier ook inspiratie kan opdoen.

Indeling

Misschien wel het belangrijkste om te weten is welke kamer je waarvoor gaat gebruiken. Kijk dus ook kritisch naar de ruimtes op de bouwtekeningen en maak aan de hand daarvan de juiste indeling. Let op: wil je ergens een extra ruimte creëren door bijvoorbeeld een muur eruit te halen doe dat dan voor dat je je huis hebt ingericht, nu gaat het nog heel makkelijk. Wanneer je je huis hebt ingericht doe je dit niet meer zo snel.

Je eigen woonstijl

In een vakantiehuis wil je uiteraard niet te veel aan thuis denken en vooral lekker tot rust komen, echter vind je het wel belangrijk om enigszins dezelfde woonstijl aan te houden als thuis. Kies dus ook niet voor een woonstijl dat te verschillend is ten opzichte van je ‘normale’ huis.

Tip 4: creëer een gezellige sfeer

De laatste stap van het inrichten is om je interieur mooi en sfeervol in te richten. De woonkamer is bijvoorbeeld dan ook de plek om lekker thuis te komen na een dag hard werken of wanneer je dus op vakantie bent na een dag lekker op het strand te hebben gelegen. Om in deze ruimte een leuke sfeer te creëren, is het belangrijk dat je de juiste accessoires en decoraties uitkiest. Denk hierbij aan kussens, planten maar ook aan meer opvallerende dingen zoals wanddecoratie.

Zolang het past bij het interieur kun je van alles aan de wand hangen, maar wees er wel van bewust dat het al gauw te druk kan worden met wanddecoraties. Aangezien je dit vakantiehuisje misschien wel wil gaan verhuren wil je er ook voor zorgen dat de andere mensen er op hun gemak zitten. Hang dus niet teveel op maar zorg ook dat het niet allemaal zomaar ergens hangt. Zorg er bijvoorbeeld met een rails voor lijsten en schilderijen voor dat het op één lijn hangt en het niet te ongeorganiseerd lijkt.