Zo ziet het meest stijlvolle tuinhuis eruit

geplaatst op 12-07-2022
 Tweede woning 
Ben je van plan een tuinhuis te laten plaatsen? Dan zit je misschien in de keuzestress. Welke soort hout ga je kiezen? Wat voor soort dak komt erop? Wat voor kleur moet het tuinhuis zijn? De keuze is tegenwoordig groot. De tijd dat je alleen een naturel kleur tuinhuis kon krijgen, is allang voorbij. Hoe ziet het meest stijlvolle tuinhuis van dit moment eruit?
alt

Tuinhuis heeft een plat dak

Tegenwoordig is een modern ontwerp helemaal in. Wanneer je denkt aan een modern ontwerp, denk je natuurlijk aan strakke lijnen. Daar hoort dan ook een strak, plat dak bij. Het moderne tuinhuis ziet er met een plat dak echt als een eenheid uit. Zo’n dak heeft verschillende voordelen.

Zo neemt een plat dak niet al te veel ruimte in. Qua uiterlijk lijkt je tuinhuis veel minder een aparte constructie in de tuin. Ook geeft een plat dak simpelweg een mooi uiterlijk aan je tuinhuis.

Je kunt het nog afmaken met een houten overkapping. Dan creëer je een loungeruimte bij het tuinhuisje. Het gesloten gedeelte kun je dan gebruiken als bergruimte. Een opgeruimde plek is een stijlvolle plek.

Aandacht voor licht en ruimte

Een stijlvol tuinhuis is voorzien van genoeg licht. En dan hebben we het niet over spotjes en sfeerlicht, maar vooral over daglicht. Grote ramen zijn geen overbodige luxe voor een tuinhuis. Meer licht zorgt voor meer ruimtelijk perspectief. Het lijkt net alsof je tuinhuis veel groter is.

Bouw een mooi tuinhuis met een grote, glazen schuifpui. Of kies voor een blokhut met een dubbele glazen deur en ramen die van onder tot boven lopen. Zo lijkt het tuinhuis een stuk groter. En een lichte ruimte lijkt altijd stijlvol.

Rustige kleuren kiezen

Je kunt het heel bont maken met kleuren, maar feit is dat een tuinhuis in rustige kleuren het beste oogt. Kies je voor een modern design, dan kies je vooral voor kleuren als zwart, wit en grijs, of een combinatie daarvan. Origineel? Misschien niet. Mooi? Zeker! Als je niet zo van zwart, wit, of grijs houdt, kun je natuurlijk ook kiezen voor de natuurlijke houtkleuren.

Waar het om gaat, is dat je tuinhuis rust, ruimte en licht uitstraalt. Dat is wat het ontwerp van een tuinhuis zo smaakvol maakt. Bij Tuinbeursnederland.nl kun je terecht voor een groot aanbod aan prachtige tuinhuizen.