Zweden het hele jaar een ultiem vakantieland

geplaatst op 20-09-2013
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wandelen 
alt

Scandinavië is de laatste jaren aan een opmars bezig wat betreft toerisme en de verwachting is dat de toenemende populariteit om een vakantiehuis in een land als Zweden te huren nog wel een gestage groei zal blijven laten zien.
Het leuke is dat dit land het hele jaar door een prima bestemming is om de vakantie door te brengen. Wel is het zo dat vooral de actieve vakantieganger verknocht aan het land zal raken.
In dit artikel treft u informatie aan over Zweden vakantieland en wat er zoal in het winter- en zomerseizoen te doen is voor de toerist.
Het leuke is ook dat het aanbod van vakantiehuizen in Zweden bijkans zonder uitzondering inspeelt op de authentieke vakantiebeleving. Hier zorgen de traditionele stuga’s (vaak met eigen sauna) wel voor.

Ontdek Zweden in de zomer en ervaar de ruimte
Rustzoekers zullen Zweden direct in hun hart toelaten. Dit dunbevolkte land biedt nog volop rust en een immens ruimtelijk gevoel. Als u de vakantie doorbrengt in dit Scandinavische land zult u het Zweedse gevoel ervaren.
Dat u hier de rust kunt vinden wil niet zeggen dat er niets te beleven is. Sterker nog de actieve vakantieganger kan hier volop actie verwachten.
Om dit te ervaren kunt u bijvoorbeeld een vakantiehuis in Torsby huren, dit ligt in de regio Värmland en hier is het Ostersjöns meer gelegen. Maak eens een leuke kanotocht.
Kiest u er voor om een chalet in Filipstad te boeken dan is dit een prima plek om er met de moutainbike op uit te trekken. Wellicht treft u zelfs een eland aan tijdens u rit.
Brengt u de vakantie door in de buurt van de hoofdstad Stockholm dan is een bezoek een vereiste. Deze stad is goed per voet beloopbaar en is de moeite meer dan waard.
In de zomermaanden is Zweden hoe dan ook een heerlijke vakantiebestemming.

Zweden een heus winterwonderland
Ook in de wintermaanden biedt Zweden meer dan genoeg mogelijkheden om een veelzijdige vakantie door te brengen.
Voor de wintersporters is er bijvoorbeeld het skigebied Hovfjället, hier kunt u langlaufen of uzelf eens testen op de skipiste.
Huur een vakantiewoning in Valdemarsvik en u zit op een prima locatie. Wilt u een groter gebied bestrijken tijdens uw verblijf in Zweden, dan is het maken van sneeuwscootersafari een perfect plan. Wilt u een authentiekere dagtocht maken dan is het zelfs mogelijk om u op te geven voor een hondensledetocht.
Uitgeput zult u aan het eind van de middag weer terugkeren bij uw accommodatie, wellicht zal dat een recreatiewoning in Vemdalen zijn.
Hoewel dit land in noordelijk europe nogal afgelegen ligt is het mogelijk om hier prima contantloos te reizen. De elektronische voorzingen in dit Scandinavische lang zijn op een prima niveau.
Op welke plek in Zweden u ook van plan bent de vakantie door te brengen, het kan niet anders dat u positief verrast wordt door de diversiteit wat dit land u te bieden heeft.

1 reactie

J. Moersman op 20-01-2014 om 09:37
Zweden is voor mensen die de rust zoeken een heerlijke bestemming. Wij hebben met zijn tweetjes diverse malen een vakantiehuisje gehuurd midden in de natuur. De bossen en meren zijn prachtig en je komt maar weinig andere mensen tegen. Ik wil tevens een lans breken voor Stockholm, dit is een fantastische stad en zou wat mij betreft in één rijtje mogen met veel van de bekende Europese hoofdsteden. Als je op vakantie bent in Zweden moet je gewoon Stockholm bezoeken.
Reactie plaatsen