Drie unieke vakantiehuizen die je beslist moet ontdekken!

geplaatst op 13-10-2022
 Zomervakantie 
 Rondreis 
De ene vakantiewoning is de andere niet. Iedereen die eigenaar is van een vakantiehuis tracht dan ook op zijn eigen manier om gasten een unieke ervaring aan te bieden. Verspreid over de wereld zijn er echter ook verschillende vakantiehuisjes terug te vinden die van nature reeds over een extra uniek karakter beschikken. Voor mensen die op zoek zijn naar een echt bijzondere ervaring kan het boeken van één van deze vakantiewoningen dan ook zeker een aanrader zijn. Ben jij ook benieuwd om welke recreatiewoningen het hierbij precies gaat? Wel, wij hebben er alvast drie voor je uitgezocht en stellen ze hieronder graag aan je voor!
alt

1.) Overnachten in een windmolen

Wie ooit al eens een bezoek heeft gebracht aan één van de Griekse eilanden zal daar ongetwijfeld kennis hebben gemaakt met de traditionele windmolens. Dit geldt niet in het minst voor reizigers die al Kreta en Santorini hebben aangedaan. Wat veel mensen niet weten is dat het niet alleen mogelijk is om leuke foto's van deze bouwwerken te maken of ze gewoon te bezoeken. Je kan er namelijk ook in verblijven!

Dit is overigens niet alleen maar mogelijk in Griekenland. Ook wanneer je een fervente Portugal-fanaat bent zal je kunnen vaststellen dat je hier een verblijf kan boeken in een windmolen. Dit is meer bepaald mogelijk in Costa de Lisboa. Het hout en de steen waar deze molens uit bestaan werd intact gehouden om ze vervolgens om te toveren tot een unieke vakantiewoning. Wie graag een verblijf in zo'n windmolen wenst te boeken kan daarvoor terecht bij onder meer:

 

  • Kissamos Windmills;
  • Windmill Villas;
  • Olival de Sao Filipe;
  • Moinho do Marco;

 

Eén ding staat in ieder geval vast, je zal je een verblijf in één van deze unieke windmolen vakantiehuizen zeker nog lange tijd blijven herinneren.

2.) Een vakantie in een slakkenhuisje

In het Spaanse Andalusië tref je wellicht één van de meest bijzondere vakantiewoningen aan die je ooit hebt gezien. De vakantiehuizen maken deel uit van het Hotel Rural los Caracoles del Sevillano. Alle vakantiehuisjes die hier zijn terug te vinden zijn koepelvormig en doen daardoor denken aan een echt slakkenhuisje. Overigens is niet alleen de unieke vormgeving van deze huisjes een sterke troef waar je van kan genieten. Ook het uitzicht over de omgeving is hier werkelijk fantastisch te noemen. Zeker een aanrader om te overwegen dus.

3.) De Italiaanse Trulli huisjes

Ben je op zoek naar een sprookjesachtige vakantiewoning om jouw volgende vakantie in door te brengen? Dan hebben we nog een absolute aanrader voor jou in petto. Het gaat hierbij om de zogenaamde Italiaanse Trulli huisjes. Je waant je hier echt in een sprookje dat werkelijkheid is geworden. Deze huisjes zijn terug te vinden in het Leonardo Trulli Resort in Puglia. De prachtige huisjes die hier zijn terug te vinden liggen vredig in een prachtige natuur omringd door citroen- en olijfbomen. Een absoluut zeer bijzonder stukje van La Bella Italia die zonder ook maar enige twijfel bij veel reizigers in de smaak zal vallen!