Vakantiepark Giethoorn, huisje aan het water

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Ontdek dit unieke waterdorp tijdens de vakantie

Wil je graag de vakantie in eigen land doorbrengen maar ben je op zoek naar een gezellige accommodatie direct aan het water dan zal je bemerken dat de keus niet al te groot is.
Maar er zijn wel degelijk recreatiegebieden te vinden waar het mogelijk is. Een goede tip is Vakantiepark Giethoorn welke te vinden is in de Kop van Overijssel!
Dit recreatiepark is vooral gericht op het water, de chalets bevinden zich direct aan de waterzijde en met de beschikking over een eigen sloep is het prima toeven aan en op het water.
In dit artikel bieden wij enige informatie wat chaletpark Giethoorn zo leuk uniek maakt en ook verstrekken wij enkele tips wat je kunt zien en beleven tijdens je verblijf in het “Venetië van het Noorden”.
Het unieke van Giethoorn is niet makkelijk te beschrijven maar evengoed proberen we het wel en hopen u zo toch warm te maken voor een bezoek aan deze toeristische parel in eigen land!

Vakantiepark Giethoorn en zijn faciliteiten nader beschreven

De natuur staat centraal als je verblijft in Giethoorn en dan ervaar je met name als je met een fluisterbootje op je gemak middels het waternetwerk de omgeving verkent.
De accommodaties die op het recreatiepark te huur worden aangeboden bieden onderdak aan minimaal twee tot maximaal twaalf personen. De recreatiewoningen hebben als benaming waterlodges meegekregen. Een typering welke recht doet aan het gebodene! De luxe vakantiehuizen zijn gezellig ingericht en hebben ook allemaal een fraaie veranda waar je heerlijk kunt zitten. Als klap op de vuurpijl heb je als huurder de beschikking over je eigen sloep!
Maar gelukkig heeft het  Vakantiepark Giethoorn buiten schitterende huisjes ook nog een aantal faciliteiten te bieden. Als u een vakantiewoning huurt op het park is het natuurlijk altijd fijn om gebruik te kunnen maken van de service en faciliteiten. Hieronder een opsomming wat u kunt verwachten tijdens uw verblijf op het recreatiepark in Giethoorn:

  • receptie
  • winkelhoek
  • boodschappenservice
  • wasserette 
  • fluisterboot 
  • fietsverhuur
  • indoor speelparadijs
  • activiteiten programma

Tijdens de vakantie in Giethoorn één met de natuur zijn

De omgeving staat centraal in de Kop van Overijssel en verblijf je op Vakantiepark Giethoorn dan kan het niet anders of jij brengt graag tijd in de natuur door. Dit kan ter voet of per fiets gezien het aantal routes welke er voor recreanten zijn aangelegd. Maar bovenal kan dit met de boot. Je kunt als toerist deelnemen aan een georganiseerde boottocht door één van de lokale bedrijven. Je krijgt dan tijdens de tocht van de gids allerlei aanvullende informatie over het waterwegen en merenstelsel in en om Giethoorn.
Maar er ligt voor je accommodatie natuurlijk ook nog je eigen fluisterbootje gereed en door het eenvoudige bedieningsgemak kun je zelf voor een leuke vaarroute kiezen. Met de elektrische sloep kun je onder andere de Weerribben en de Wieden aandoen. Beide natuurparken zijn verbluffend mooi en bovenal perfect te verkennen vanaf het water.
Het meer Bovenwijde is ook erg leuk en op een zomerse dag varen vele toeristen over dit natuurwater. Ook het vast aan Giethoorn gelegen Molengat is de moeite waard en prima bevaarbaar met uw fluisterbootje van Vakantiepark Giethoorn!

Wat heeft het dorp Giethoorn zelf nog te bieden

De smalle waterwegen en kleine bruggetjes die mensen naar hun eigen woning brengt geven Giethoorn een pittoreske uitstraling. Tevens maakt het dat dit dorp hierdoor met geen enkele andere plaats in Nederland te vergelijken is. Dit maakt het dat Giethoorn ondanks dat het maar relatief weinig mensen wonen tot een plaats met een internationaal karakter. Vooral in het zomerseizoen kun je toeristen uit binnen- en buitenland tegen het lijf lopen.
De gezellige uitstraling maakt het dat je hier gelijk een vakantiegevoel krijgt. Er zijn diverse winkeltjes, ateliers en musea te vinden. Ook op het gebied van eten & drinken is er volop keuze voor jou tenminste als jij één van de vakantiewoningen in Giethoorn huurt.
Als je voor een recreatiewoning huur gaat hopen we je in ieder geval snel te begroeten in dit prachtige dorp in Overijssel!

Vakantiepark de Weerribben in Paasloo

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Prijzen vliegtickets, 7 tips om te besparen

Geplaatst op 28-11-2019 in Vliegtickets boeken

0 reacties

Reactie plaatsen