Wat is een gîte nu eigenlijk ?

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Gîte een leuke accommodatie om in Frankrijk te verblijven

Wellicht hebt u de vakantie wel eens doorgebracht in Frankrijk of misschien bent u zich aan het oriënteren om dit te doen en bent u bezig het inwinnen van informatie over het land en het type accommodaties welke te boeken zijn.
Als u in het bovenstaand proces zit dan is de kans groot dat het woord “gîte” nogal eens voorbijkomt. Maar wat is dat nu precies en wanneer mag het deze naam wel dan niet dragen. In dit artikel enige informatie over de zogenaamde Franse gîtes.

Wanneer mag een accommodatie zich een gîte noemen

Frankrijk is natuurlijk een land wat geliefd is bij toeristen en om al deze vakantiegangers te herbergen zijn er natuurlijk diverse soorten accommodaties. Maar niet elke accommodatie is een gîte, maar wat is dat nu eigenlijk precies.
Hoewel het nogal eens voer voor discussie is kun je in feite stellen dat een gîte een vakantiehuis is welke te huur wordt aangeboden door een particulier eigenaar. Vaak zijn het oude huizen (of een boerderij) welke een nieuwe bestemming heeft gekregen. Vaak hebben deze accommodaties dan ook de nodige charme, dit door bijvoorbeeld een grondige renovatie waar de oude elementen zoveel mogelijk bewaard zijn gebleven.
Er zijn tegenwoordig ook vakantieparken die gîtes te huur aanbieden. En op zich zou je dit ook wel kunnen noemen als het om kleinschalige uitspanningen gaat. Maar doordat het hier wel om een volwaardig business gaat is het beter om dit gewoonweg als vakantiewoning te verhuren.
Een echte gîte is in feite een volledig ingericht vakantiehuis welke te huur wordt aangeboden door een private eigenaar.

Zijn er alleen in Frankrijk gîtes te huren

Denk je aan een het woord gîte dan denk je aan Frankrijk. Volledig terecht trouwens want dit land kun je gerust koppelen aan deze accommodatieterm. Maar toch is dit land niet het enige welke vakantiewoningen onder deze noemer te huur aanbiedt. Ook in het Franstalige deel van België zijn er huizen die te huur worden aangeboden als “gîte”. Wel kunnen we gerust stellen dan het wel een echt Franstalig woord is.
Wilt u ook eens een gîte huren dan kunt u deze via het internet makkelijk traceren. Het aanbod is groot in de diverse Franse provincies. Ook via Recreatiewoning.nl zijn er diverse gîtes te vinden die te huur worden aangeboden door particulier woningeigenaren. Bekijk het huuraanbod dan ook eens op het gemak en wellicht boekt u ook een authentiek vakantiehuis in Frankrijk of Franstalig België. 
Ook de verhuurbaarheid van een Gîte is prima te noemen dus als u nog wilt investeren in een tweede huisje in Frankrijk dan is dit een woningtype om in overweging te nemen.

Gîtes zijn er door heel Frankrijk te vinden dus of u nu de vakantie wilt doorbrengen in het noorden, midden of zuiden van het land. Er is voor elk type toerist en budget een leuke Franse woning te vinden. 

Vakantiepark Residence Le Clos de Vignes

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Geniet van het landleven in een natuurhuisje

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen