3 redenen om een vakantiewoning te kopen in 2024

geplaatst op 07-09-2023
 Tweede woning 
Het aantal mensen die er de voorbije jaren voor hebben gekozen om te investeren in een vakantiewoning is aanzienlijk gestegen. Daar liggen verschillende redenen voor aan de basis. Eén van de zaken waar dan aan wordt gedacht is het kopen van een vakantiewoning. Het lijkt er naar uit te zien dat ook in het jaar 2024 heel wat recreatiewoningen van eigenaar zullen wisselen. Overweeg jij ook de aankoop van een dergelijk vastgoed, maar heb je nog net een extra duwtje in de rug nodig?
alt

Wij zetten alvast 3 uitstekende redenen voor je op een rijtje om in 2024 over te gaan tot het aanschaffen van een vakantiehuis.

1.) Geld op een spaarrekening brengt maar hooguit een marginale rente

De eerste reden is terug te vinden in het feit dat geld op een spaarrekening plaatsen vandaag de dag zo goed als niets meer oplevert. Vroeger was het zo dat je met geld op een spaarrekening plaatsen nog kon rekenen op een aardige opbrengst. Vandaag de dag is die opbrengst lang niet meer voldoende om de inflatie het hoofd te bieden. Door geld op een spaarrekening te plaatsen verdien je dus met andere woorden geen geld, maar verlies je er. Het financiële aspect is voor veel mensen één van de belangrijkste redenen om op een zeker ogenblik over te gaan tot het kopen van een recreatief vastgoed. Dit niet in het minst omdat men op financieel vlak kan rekenen op verschillende voordelen, namelijk:

  1. Het vakantiehuis kan op zich in waarde stijgen;
  2. Er kan een periodiek inkomen worden uitgehaald door ze te verhuren;

Heb je dus met andere woorden een aardig kapitaal verzameld en wil je er voor zorgen dat, dat geld ook daadwerkelijk iets gaat opleveren? Dan zou je op basis daarvan zeker en vast kunnen overwegen om in het jaar 2024 een vakantiehuis te kopen.

2.) Vastgoed zal ook in de toekomst wellicht een veilige haven blijven

In het verleden is gebleken dat vastgoed een zeer solide belegging vormt. Dit geldt niet alleen voor de primaire woning waar veel mensen over beschikken, maar ook voor secundaire woningen zoals vakantiehuizen. Heel wat experts verwachten dat dit ook in de toekomst niet zal veranderen. Voor mensen die op zoek zijn naar een vrij veilige haven om een deel van hun spaargeld in te investeren kan een recreatiewoning kopen dus ook de uitweg bieden. Let wel, veel van het risico wordt uiteraard ook bepaald door het land waarin er wordt gekocht.

3.) Je creëert eenvoudig een mooi passief inkomen

Last but not least, ben je van plan om het vakantiehuis dat je gaat kopen te verhuren? Dan kan je op die manier rekenen op een mooi passief inkomen. Veel mensen zijn op zoek naar een extra bron van inkomsten buiten hun werk om. Investeren in een recreatiewoning en deze verhuren kan daar absoluut voor zorgen. Voor heel wat mensen garandeert het verhuren van één of meerdere vakantiehuizen dan ook zomaar het kunnen handhaven van hun vertrouwde levensstijl, ook op wat latere leeftijd. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, ook in het jaar 2024 blijft het kopen van een vakantiehuis het overwegen meer dan waard!