3 Tips voor een vakantie als single reiziger

geplaatst op 03-11-2015
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wandelen 
alt

Mocht je een lange relatie helaas afgebroken zijn, kan je ervoor kiezen om helemaal alleen op reis te gaan als single reiziger. Dat is het begin van een nieuw leven. Het zit vol met avontuur, spanning en sensatie.

Van samen reizen naar alleen reizen

Ging je eerste nog altijd met je partner op vakantie? Hoe overleef je het dan om alleen te reizen? Misschien ben je zojuist verhuist en heb je het financieel ineens een stuk minder breed sinds de relatie met je partner is stuk gelopen. Het laatste waar je misschien aan denkt is op vakantie gaan, omdat het eigenlijk geen prioriteit is in het leven. Toch kan een vakantie wonderen doen.
Ontspannen en genieten van een geweldige vakantie of rondreis kan natuurlijk met vrienden of je gezin. Maar ook alleen kun je een prachtige tijd beleven!

Stimuleer je zelfvertrouwen

Op den duur wordt het verdriet steeds minder. Je begint er aan te wennen dat je weer single bent en je kunt vooruitkijken naar een weekendje of een weekje zon, zee en strand. Een vakantietripje kan je goed helpen in allerlei opzichten, zoals het verminderen van stress en spanningen. Wellicht planden jullie de reis eerst altijd samen, maar nu sta je er dus alleen voor. Je moet nu alles zelf uitzoeken en regelen. Wel even spannend, maar het is ontzettend goed voor je zelfvertrouwen.

3 Tips voor een vakantie als single reiziger

  1. Vraag eens je beste vriend of vriendin mee op reis. Het is nogal een overgang van een relatie naar helemaal alleen, dus schroom niet om eens je beste vriend(in) mee te vragen.
  2. Kies een nieuwe bestemming! Je doet er goed aan om iets totaal nieuws te kiezen. Niet een plek waar je al bent geweest met je ex. Dat haalt alleen maar herinneringen naar boven. Richt je op nieuwe plekken voor nieuwe ervaringen.
  3. Houd een korte vakantie aan. Je kan nog een beetje emotioneel instabiel zijn, dus een te lange vakantie is niet goed. Kies daarom voor maximaal een week vakantie en ga eventueel een volgende keer wat langer weg.

De tweede vakantie

Mocht je eerste vakantie bevallen zijn, kun je later rustig eens weer op vakantie. Je tweede vakantie kan je dan ook gerust iets langer laten duren. Ga eens twee weken van huis en bekijk hoe dat is. Misschien ontmoet je wel weer een nieuwe vlam op vakantie!