3 tips voor een verbouwing bij jouw recreatiewoning

geplaatst op 06-08-2021
 Tweede woning 
Het is erg fijn om een recreatiewoning te hebben. Je kunt hierdoor in principe altijd op vakantie gaan wanneer dit voor jou uitkomt. Wel kan het lastig zijn om je recreatiewoning op een goede manier te onderhouden. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die het lastig vinden om tijd vrij te maken voor het onderhoud van hun recreatiewoning. Als je na verloop van tijd niet meer helemaal tevreden bent over je recreatiewoning, kan het slim zijn om deze te verbouwen.
alt

Bereid je goed voor

Als je ervoor kiest om je recreatiewoning te verbouwen, is het van belang dat je dit proces goed voorbereidt. Er zijn verschillende zaken waarmee je rekening dient te houden wanneer je een verbouwing van je recreatiewoning gaat plannen. Zo is het allereerst van belang om ervoor te zorgen dat je een vergunning hebt om je recreatiewoning te verbouwen. Het is per locatie verschillend wat voor vergunning je moet hebben om een verbouwing uit te voeren. Dit is onder andere afhankelijk van het bestemmingsplan voor de grond waarop je recreatiewoning staat. Meestal staat hier een maximale grootte van een recreatiewoning die op deze grond gebouwd is. Als jouw woning door de verbouwing groter wordt dan de grootte die in het bestemmingsplan staat, is het hoe dan ook noodzaak om in overleg te gaan met de gemeente. 

Zorg voor een goede aannemer

Het is slim om tijdens de voorbereidingen van het verbouwen van je vakantiewoning op zoek te gaan naar een goede aannemer. Dat is erg belangrijk aangezien je samen met de aannemer een plan moet maken voor de verbouwing. Een aannemer kan je helpen bij het plannen van de verbouwing omdat deze hoogstwaarschijnlijk meer verstand heeft van wat hier allemaal bij komt kijken dan jij. Daarom is het ook slim om op zoek te gaan naar een aannemer die gespecialiseerd is in hetgeen wat jij nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een nieuwe badkamer wilt laten plaatsen, is het bijvoorbeeld slim om op zoek te gaan naar een aannemer die hier veel ervaring mee heeft.

Houd rekening met het afval

Bij een verbouwing van je tweede huisje komt hoe dan ook veel afval kijken. Het zal hierbij uiteraard vooral gaan om bouwafval. Daarom is het aan te raden om een aantal containers te huren waarin je al het afval gescheiden kunt laten afvoeren. Je kunt dan bijvoorbeeld een tuinafval container en een puincontainer huren. Hierdoor hoef je je tijdens de verbouwing geen zorgen te maken over wat je met al het afval gaat doen.