5 Low Budget Tuin Ideeën, leuk en creatief!

geplaatst op 15-12-2022
 Tweede woning 
Je tuin is niet alleen een prachtig woongedeelte, het is ook een plek van kleur voor sommigen, en voor anderen veel groen. Als u tot de laatste groep behoort, bent u misschien op zoek naar manieren om wat gedurfde kleuren aan uw tuin toe te voegen zonder uw huidige smaak te verscheuren of uw hele tuin opnieuw in te richten. (Dat klinkt als een hoop werk!).
alt

Het toevoegen van nieuwe elementen aan je tuin kan een geweldige manier zijn om een ​​band met jonge of oudere kinderen op te bouwen. In dit artikel zullen we u meerdere handige tips geven om uw tuin een nieuw in te blazen.

Dus als u van plan bent om uw bestaande tuin op te fleuren of ideeën te verzamelen voor een geheel nieuw landschapsproject, hebben we een aantal slimme en goedkope manieren gevonden om gedurfde kleuren aan uw tuin toe te voegen.

1. Voeg meer kleurrijke planten en bloemen toe aan uw bestaande tuin

De meest voor de hand liggende manier om kleur toe te voegen aan uw bestaande tuin, is door simpelweg meer soorten bloemen te planten! Dit kan echter veel werk en kosten met zich meebrengen, dus als u niet bereid bent uw tuin opnieuw aan te leggen zodat deze eruitziet als dit prachtige voorbeeld, hebben we tal van andere manieren om wat kleur aan uw tuin toe te voegen.

2. Gerecycleerde plantenbakken

Een goedkope manier om kleur toe te voegen is door oude soepblikken of koffieblikken te recyclen. Zodra ze zijn schoongemaakt en gewassen, kies je een paar felle kleuren, haal je wat monsters uit de verfwinkel en schilder je de blikken om ze bij je stijl te laten passen. Boor wat gaten in de bodem voor drainage en voeg wat kleurrijke planten toe, zoals de geraniums erboven, en je hebt een geweldig, kleurrijke tuindisplay! Vergeet vooral niet wat voor houttype je gebruikt wanneer je een veranda of schutting hierna gaat maken. Een van de bekendere houtsoorten is
Douglas hout of vurenhout.

3. Hang een gezellige hangmat op

Voor degenen die graag ontspannen, voeg een lichte hangmat toe aan je terras of tussen een paar stevige bomen in je tuin. Het is een perfecte plek om te slapen of te zonnen op een mooie dag.

4. Mooie lichten van Mozaïek

Een kleine, subtiele manier om kleur aan je tuin te geven, is door de paden te omlijnen met kleine zonnelampjes, zoals deze mozaïeklampjes. Verlichting op zonne-energie is een uitstekende keuze om energiekosten te besparen en groen te blijven.

5. Tuinhuisje maken?

Bij het inrichten van een leuk tuinhuisje, veranda of schutting moet u altijd rekening houden met materiaal zoals een
deurbeslag, hout, verf of sierbestrating. Maak altijd vooraf een lijstje en checklist van bouwmaterialen die u nodig heeft.