Creëer een toegankelijke badkamer: tips en hulpmiddelen

geplaatst op 20-07-2023
 Tweede woning 
Een belangrijk onderdeel van het huis waar je waarschijnlijk iedere dag wel een moment doorbrengt, is de badkamer. Maar de cijfers liegen er niet om: het is ook een van de meest onveilige plekken in het huis. Waarom? Omdat deze vochtige kamer vaak glad kan zijn, dus het helaas ook een plek is voor ongelukken! Natuurlijk wil je daar liever niet over nadenken, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Hoe toegankelijk is jouw badkamer? Creëer een veilige badkamer met deze tips en hulpmiddelen!
alt

Richt je badkamer efficiënt in

De eerste tip is om je badkamer zo comfortabel en efficiënt mogelijk in te richten. Zorg dat je genoeg beweegruimte hebt, want je weet: een ongeluk zit in een klein hoekje. Berg alle badkamerspullen op in een mooie kast. Daarnaast is voorkomen beter dan genezen, dus zorg dat je een douchemat gebruikt tegen het wegglijden. En heb je moeite met lang staan? Dan hebben we de ultieme tip voor jou.

Als je slecht ter been bent of om een andere reden minder lang kunt staan, kun je gebruikmaken van een douchestoel. Deze stoel is ideaal wanneer je wat ondersteuning wilt bij het douchen. Kies een met een rug- en/of armleuning of ga voor een inklapbare stoel die je kunt monteren aan de wand. Maak je badkamer nog toegankelijker met een douchestoel. 

Persoonlijke ongemakken in de badkamer

Naast ongelukken in de badkamer kun je natuurlijk ook wat persoonlijke ongemakken in de badkamer ervaren. Een voorbeeld hiervan is licht of zwaar urineverlies. Niet iedereen zal hier graag over praten, maar we’ve got you. Dit menselijke probleem komt vaker voor dan je denkt. Als je om welke reden dan ook hier last van hebt, is je redder in nood de Tena incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal van Tena is er in allerlei soorten en maten, voor zowel mannen als vrouwen. Het zit comfortabel en is erg veilig, waardoor jij er op kunt vertrouwen dat dit je beschermt. Wel zo fijn toch? Je kunt kiezen voor inleggers maar ook voor een broekje dat lijkt op ondergoed. Kies wat bij jou past en waar jij je het prettigst bij voelt!

Comfortabel en veilig

Wil je je badkamer veilig inrichten? Zorg dan voor een opgeruimde badkamer en anti-slip hulpmiddelen zoals een douchemat. Kan of wil je liever niet lang staan tijdens het douchen? Een douchestoel is een ultiem hulpmiddel hiervoor. En ervaar je persoonlijke ongemakken in de badkamer zoals urineverlies? Dan is de redder in nood Tena incontinentiemateriaal.