5 tips voor inrichten recreatiewoning

geplaatst op 13-08-2019
 Tweede woning 
alt

Heb jij een recreatiewoning gekocht en ben je van plan deze in te gaan richten? Dan zijn er toch wel wat zaken die jij in je achterhoofd moet houden. Je recreatiewoning moet natuurlijk een degelijk vakantiegevoel in je opbrengen. Daarnaast bestaat de kans dat je deze woning gaat verhuren aan vakantiegangers, waar ook het een en ander bij komt kijken. Lees onze onderstaande 5 tips voor een prachtige en praktische inrichting van je recreatiewoning.

Gaat de recreatiewoning verhuurd worden?

Omdat het natuurlijk zonde is om de recreatiewoning maandenlang leeg te laten staan is de kans grot dat je de woning in de tijden dat je er zelf geen gebruik van maakt zal verhuren. En hierbij is het zaak dat jouw woning hier op voorbereid is, want huurders zijn niet altijd zo zorgvuldig met je spullen. Kies bijvoorbeeld voor leren stoffen voor stoelen en banken, dit is gemakkelijker schoon te maken. Ook de vloerbedekking dient de nodige aandacht te krijgen, maar het moet er natuurlijk wel goed uit blijven zien. Laminaat is wellicht de beste optie. Het hufter-proof maken van je recreatiewoning is cruciaal als je niet wilt dat je ieder jaar spullen moet vernieuwen.

Tip 1 – Verlichting

Vooral als je de woning gaat verhuren is verlichting een belangrijk onderdeel. Het gebruiken van LED verlichtingzoals een LED-strip is een verstandige keuze omdat deze verlichting lang meegaat, niet heet wordt en ook stevig zijn. Dus mocht er een keer een tik tegen aankomen of mocht er een zware trilling of iets dergelijks plaatsvinden zal LED-verlichting ten opzichte van andere verlichting mogelijkheden niet zo snel stuk gaan. Daarnaast is LED-verlichting rustiger voor je ogen en hebben geen UV en infrarood. Vergeet geen lamp bij de voordeur te hangen zodat een potentiële huurder ’s nachts de woning nog kan vinden. 

Tip 2 - Bed

Binnen de slaapkamer is het ook belangrijk dat het bed van goede kwaliteit is. Wanneer je de woning van plan bent om te verhuren dien je rekening te houden met niet alleen je eigen lengte, maar ook die van potentiële huurders. Zorg er daarnaast ook voor dat het bed van goede kwaliteit is en robuust is. Bedden zijn namelijk niet zo goedkoop om te repareren of te vervangen, dus zorg dat ze lang mee gaan. 

Tip 3 – Keukenblad en eettafel

Zorg bij het keukenblad en de eettafel dat deze krasbestendig zijn, probeer hout hierbij zeker te vermijden. Niet alleen is het niet krasbestendig, het valt ook nog eens heel erg op als er wel een kras in komt te zitten. Ook neemt hout veel vocht op en blijven er vaak kringen van glazen en dergelijke in de tafel zitten.

Tip 4 – Vloer

De vloerbedekking van je recreatiewoning dient slijtvast te zijn en goed tegen vocht kunnen. Denk hierbij aan plavuizen of laminaat. Laminaat kan een betere uitstraling hebben, maar ook minder goed zijn tegen vocht afhankelijk van het type. Omdat laminaat prijzig kan zijn om te vervangen is het zaak dat je hierbij de juiste keuze maakt.

Tip 5 – Gordijnrail

Gordijnen kunnen nog wel eens hard dicht of opengetrokken worden. Hierdoor is het belangrijk dat je gordijnrail stevig vastzit en van het juiste materiaal gemaakt is. Houten gordijnrails kunnen hierbij minder sterk zijn, dus probeer dit materiaal te vermijden.

Op deze manier heb jij een prachtig ingerichte recreatiewoning die je te allen tijde kunt verhuren om wat bij te verdienen zonder erg veel zorgen te hebben over de mogelijke schade die de huurders aan kunnen richten.