6 manieren om de waarde van je recreatiewoning te verhogen

geplaatst op 06-07-2023
 Tweede woning 
Recreatiewoningen kunnen een hele waardevolle investering zijn. Zowel voor de verhuur als voor persoonlijk gebruik. Wil je er echt alles uit halen? Dan is het slim om een aantal aanpassingen te doen die de waarde verhogen. Zo kun je de recreatiewoning voor een hoger bedrag verhuren of op de lange termijn met meer winst verkopen. In dit artikel lees je 6 manieren om jouw recreatiewoning meer waarde te geven
alt

1. Voeg extra slaapplekken toe
Door een extra slaapkamer toe te voegen, maak je de recreatiewoning aantrekkelijker voor een groter publiek. Daarnaast is het erg handig als je zelf vrienden op bezoek krijgt. Is een extra slaapkamer niet mogelijk? Kijk dan of je een extra bed kunt toevoegen. Bijvoorbeeld een logeerbed die je onder een bestaand bed kunt schuiven, een comfortabel stapelbed of een luxe slaapbank.

2. Creëer een fijne buitenruimte
De buitenruimte kan een woning maken of breken. Besteed er daarom voldoende aandacht aan. Maak een heerlijk terras of balkon waar je aangenaam kunt zitten. Koop comfortabele tuinmeubelen met een luxueuze uitstraling. Wellicht kun je zelfs een barbecue toevoegen of investeren in een mooie overkapping. Bij recreatiewoningen speelt het buitenleven een hele belangrijke rol. Als dit aanlokkelijk is, zal de waarde flink omhoog schieten.

3. Schaf een zwemspa aan
Heb je nog voldoende ruimte over in de tuin? Dan is het gaaf om een ruime zwemspa toe te voegen. Dit is een bubbelbad waar je optimaal in kunt ontspannen, maar ook kunt ínspannen! Er is namelijk een tegenstroominstallatie met krachtige jets toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat je tegen de stroom in kunt zwemmen en een intense work-out kunt doen. Na die inspanning zet je het bubbelbad op spa-stand en geniet je van een fijne massage. Zwemspa’s zijn waarde verhogend en een unique selling point voor de recreatiewoning.

4. Investeer in een luxe keuken
Ook een mooie keuken met luxe extra’s doet veel goeds voor de woningwaarde. Laat een ruime keuken plaatsen met kwalitatief (inbouw)apparatuur. Voeg naast de standaard benodigdheden ook leuke extra’s zoals een blender, ijsblokjesmachine of een grillplaat toe voor de gasten.

5. Zorg voor voldoende parkeergelegenheid
Als jouw vakantiewoning geschikt is voor meer dan 4 personen, moet er ook voldoende parkeergelegenheid aanwezig zijn. Maak de oprit breder of leg een extra parkeerplaats aan op het terrein. Altijd goed voor een stukje waardevermeerdering van je tweede huis.

6. Onderhoud de woning goed
Zorg tot slot voor goed onderhoud. Maak regelmatig en op de juiste manier schoon, controleer nauwkeurig op beschadigingen en laat dingen zo snel mogelijk repareren. Zo blijft de woning langer in topconditie en geniet je van een hogere woningwaarde.