Ardennen in België, Luxemburg of Duitsland

geplaatst op 08-01-2016
 Zomervakantie 
alt

Kiest u voor een recreatiewoning in de Ardennen, dan kiest u voor onbezorgd genieten op steenworpafstand van uw woning! Mede door het hoogteverschil in de Ardennen, kunt u heerlijk op pad met de fiets of wandelen door de bossen. Dit geeft u gegarandeerd het gevoel, dat u in het buitenland zit! Zo hoeft u niet ver te reizen, maar bent u in een paar uurtjes rijden al in dit prachtige gebied om aan uw vakantie te beginnen. 

De Ardennen, wat men officieel een “bosrijk laaggebergte” noemt, beginnen net iets onder de provincie Limburg en over de grens te België en lopen door tot in Luxemburg. Naast de fraaie natuur in vorm van heuvels en bossen, kennen de Ardennen tal van authentieke dorpjes, een uitgestrekt landschap en veel bijzondere dieren. Kijk niet vreemd op, als u plotseling vossen, uilen of lynxen ziet.

Op pad in Luxemburg

Luxemburg is wellicht niet het eerste land, waar u naartoe zal gaan op vakantie. Toch biedt juist Luxemburg de meest ruige delen van de Ardennen. Het hertogdom bestaat vrijwel geheel uit bosgebied, wat ideaal is voor fraaie wandelingen, fietstochten of ritten met de auto. Onder meer het Müllerthal is bij velen favoriet! Dit gebied wordt vanwege de rotspartijen en watervallen ook wel Klein Zwitserland genoemd onder toeristen. Kortom, een heerlijk gebied om een tijdje te kunnen ontspannen met uw gezin.

Een bezoek aan het Drielandenpunt 

Wie is er nog niet bij het Drielandenpunt geweest? Dit punt bevindt zich in Vaals, een van de fraaiste dorpjes in het zuiden van Limburg en is tevens het hoogste punt van Nederland. Vanaf het Drielandenpunt heeft u niet alleen een fraai uitzicht, maar kunt u heel eenvoudig een wandeling maken door de Duitse en Belgische natuur. Een goed voorbeeld hiervan is het natuurpark Hoge Venen, wat op elk moment van het jaar fraaie plaatjes op kan leveren. Een ideale plek voor een recreatiewoning.

De Eifel in Duitsland bekijken

Het spreekt voor zich, dat de Ardennen niet bij de grens met onze oosterburen stoppen. Integendeel, ook in Duitsland kunt u genieten van de fraaie natuur, wat de Ardennen met zich meebrengen. Toch vindt er een verandering plaats, doordat de Ardennen in het Duitse deel de naam Eifel dragen. Vooral het deel met de Moezel, een fraai riviertje, levert oogstrelende plaatjes op. Van de burcht in het plaatsje Cochem heeft u hier een prachtig uitzicht op! Het is echter slechts een van de voorbeelden, die het bezoeken waard zijn in het Duitse Eifel.

Kortom, met een recreatiewoning in de Ardennen hoeft u niet ver van huis te gaan, om toch een echt ‘buitenlandgevoel’ te hebben. U bent snel in Duitsland, België en Luxemburg, waar u kunt genieten van een prachtige en zeer afwisselende natuur. In welk land wilt u een recreatiewoning hebben?