Eifel

Eifel

Regio in Duitsland

De vakantie doorbrengen in een fraai vakantiehuis in de Eifel
En  waarom niet. Deze prachtige regio in Duitsland heeft diverse pluspunten voor de vakantieganger. De Eifelstreek is een prima locatie om uw vrije tijd door te brengen. Of het nu om een weekend, midweek, week of nog langer gaat. Een vakantie in de Eifel gaat niet snel vervelen. Daarvoor is deze vakantieregio gewoonweg te divers. Een vakantiehuisje in dit deel van Duitsland huren is wat dat betreft spelen op zeker.


Toerisme

Een autovakantie naar de Eifel is prima te doen
Deze streek leent zich perfect om met eigen auto te bereizen. In enkele uren kunt u afhankelijk vanuit Nederland de Eifel per auto bereiken. Ook het aanbod van vakantiehuizen is in deze regio van Duitsland groot. Eenmaal aangekomen in dit gebied zult u merken dat de auto ook het ideale vervoersmiddel is voor het maken van diverse uitstapjes in de Eifel regio.
Rijdend door het heuvelachtige landschap en langs de fraaie rivier de Moezel zult u merken dat deze streek zijn geheel eigen kenmerken heeft. U kunt heerlijk tussen de wijngaarden doorrijden en zelfs een huisje huren in een wijngaard is mogelijk.
Als u graag wat stedelijke cultuur wilt ervaren tijdens uw vakantie in de Eifel dan is Trier een echte aanrader. Maar ook zijn er talloze leuke dorpjes in dit deel van Duitsland te vinden. Een vakantie doorbrengen in deze Duitse regio staat dan ook gelijk aan een het hebben van een leuke tijd. Kijk voor een leuke bungalow in de Eifel eens op deze website.

Een vakantiewoning huren in de Eifel is het ervaren van de natuur
Dit is absoluut waar deze eigenzinnige Duitse streek kan terugvallen op een schitterende natuur. Als u van een wandelvakantie of fietsvakantie houdt dan bent u zeker op zijn plek in de Eifel. Vooral voor fietsers zijn er een aantal prachtige fietstochten uitgezet. Sommige lenen zich wat betreft lengte zelfs voor het maken van een meerdaagse fietstocht.
Een echte aanrader is wat dat betreft de Eifel-Ardennen fietsroute. Deze gaat zelfs nog een stukje over de grens van België. Door de prachtige regio de Ardennen zoals de route ook al aangeeft in zijn naam. Als u deze route wilt fietsen is het verstandig om deze minstens in twee dagen te doen. U kunt dan bijvoorbeeld voor één nacht een appartement in de Eifel huren.

Provincie

Eifel

Oppervlakte

Aantal inwoners

Hoofdstad

Schleiden