Avontuurlijk vakantievieren in een boomhut

geplaatst op 21-03-2017
 Zomervakantie 
alt

Voor veel mensen is het overnachten in een echte boomhut een ultieme droom. Je ziet deze bijzondere vakantiewoningen vast wel eens voorbij komen op televisie. Maar wist je dat je voor zulke boomhutten echt niet naar Frankrijk of Amerika hoeft? Ook in Nederland zijn er een groot aantal prachtige boomhutten waar je een heerlijke vakantie in kunt doorbrengen. Wij hebben een aantal Nederlandse boomhutten voor jou verzameld en op een rijtje gezet.

Ontspannen met het hele gezin in boomhut Koekoek

Op het vakantiepark Dierenbos vindt je ‘Boomhut Koekoek’. Deze boomhut op 3 meter hoogte heeft plaats voor 4 personen en kun je bereiken door middel van een trap. Niet alleen de kinderen zullen zich volop vermaken in deze mooie hut, ook jij kunt ontspannen vakantie vieren. We hebben het hier namelijk niet over een eenvoudige, kale hut. De woning is namelijk van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan stroom, verwarming, beddengoed en een goed uitgeruste keuken. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een comfortabele vakantie. Alleen voor de wc en de douche moet je even naar beneden lopen. Een leuke bonus van boomhut Koekoek is dat je gratis toegang krijgt tot een aantal leuke parken en attracties. Zo kun je bijvoorbeeld met het hele gezin naar Beekse Bergen, Dierenrijk Nuenen en nog veel meer. Zo houdt je de vakantie niet alleen leuk, maar ook heel voordelig.

Het beste van twee werelden in een boomhut van Center Parcs

Ook Center Parcs biedt tegenwoordig een aantal recreatiewoningen aan in de vorm van boomhutten. Deze boomhutten hebben als doel om jou dichtbij de natuur te brengen. Ze staan dan ook niet bij de andere huisjes, maar middenin de natuur. De boomhutten zijn van binnen opvallend luxe ingericht. Je hebt de beschikking over een keuken met inventaris en een fijne badkamer. Ook is er een gezellige openhaard en een groot privé terras waar je heerlijk kunt ontspannen terwijl de kinderen zich vermaken in de vele faciliteiten die het park te bieden heeft. Een boomhut van Center Parcs is dus avontuurlijk, maar biedt tegelijkertijd wel het comfort en gemak wat je nodig hebt voor een ideale gezinsvakantie.

Romantisch overnachten in een boomhut van Het Kleine Paradijs

In de omgeving van het Friese ‘Easterein’ vindt je Bed & Breakfast ‘Het Kleine Paradijs’. Deze bijzondere Bed & Breakfast biedt jou de mogelijkheid om op een sfeervolle en romantische manier te overnachten in een één van de twee boomhutten. De boomhutten hebben dankzij de prachtige glas-in-loodramen een sprookjesachtige uitstraling maar zijn wel van alle gemakken voorzien. Zo heb je de beschikking over een kooktoestel, elektriciteit en een kachel die de hut ook in de koudere perioden behaaglijk verwarmt. Voor de wc en de douche kun je terecht in de dichtbij gelegen voorzieningen. Deze boomhutten zijn ideaal voor een romantisch tripje met je partner of misschien wel een avontuurlijke huwelijksreis.

Kamperen in een boomhut

Als er één provincie is die zich leent voor een boomhut, is het wel het bosrijke Drenthe. En ook hier kun je inderdaad terecht voor een leuke vakantie in een boomhut. Ga je graag kamperen met het hele gezin, en wil je eens iets anders? Dan kun je op camping ‘Norgerberg’ terecht voor een kampeervakantie in een boomhut. De boomhut is bescheiden ingericht. Er is een elektrisch fornuis en je kunt kiezen of je slaapt in een bed of een echte hangmat. Je kunt gebruikmaken van de douche -en toiletgebouwen die de camping aanbiedt. Een boomhutvakantie op camping ‘Norgerberg’ is eigenlijk hetzelfde als kamperen, maar dan net een stukje avontuurlijker dan in een normale tent of saaie caravan.