Beleef Fins Lapland op een unieke manier: in een iglo

geplaatst op 31-05-2020
 Zomervakantie 
 Wintersport 
Wie tien jaren geleden aangaf de vakantie door te brengen in Finland werd veelal meewarig aangekeken. Tegenwoordig is dit anders want dit land heeft zowel in de zomer als de winter veel te bieden. Het Finse toerisme heeft de laatste jaren reuzensprongen gemaakt.
alt

Ga je op vakantie naar Fins Lapland? Natuurlijk ga je dan niet in een saai hotel overnachten. En een normale vakantiewoning al helemaal niet. Een echte iglo is toch veel leuker. In de regio Saariselkä vindt je zulke iglo’s. Op 35 km van Ivalo en 6 km van Saariselkä kun je er logeren. Je kunt kiezen voor een echte iglo van sneeuw. En houdt je van iets meer ‘fancy’ en comfort? Dan kies je voor een mooie glazen iglo.

De sneeuwiglo

De sneeuwiglo is de authentieke iglo, zoals we die wel kennen uit de verhalen. Geheel gemaakt van sneeuw en ijs. De iglo biedt ruimte aan vier personen en is uiteraard niet verwarmd.  

Lapland; met niets te vergelijken!


Maar geen nood, bij aankomst krijg je meteen een heerlijke thermoslaapzak, een muts een paar dikke sokken. In de iglo vindt je een matras waar je de slaapzak op kunt leggen. Deze matras ligt op zijn beurt weer op een verhoging van rendierhuiden. Zo blijft de kou uit de matras en kom jij de nacht gegarandeerd prima door.

De glazen iglo

Is een sneeuwiglo toch iets teveel van het goede? Dan kun je gaan voor de comfortabele glazen iglo. Deze iglo heeft elektriciteit, is verwarmd en voorzien van goed isolerend thermisch glas. Ook kun je voor het slapen gaan nog een lekkere warme douche nemen. En moet je ’s nachts even naar de wc? Geen nood, je hoeft de kou niet in. In deze iglo zit namelijk gewoon een wc. En slapen doe je in een normaal en comfortabel bed. Als je tenminste aan slapen toekomt. Want het uitzicht op de sterrenhemel werkelijk adembenemend.

Faciliteiten in je Finse accommodatie

Welke iglo of andersoortig vakantiehuis in Finland je ook kiest, je kunt altijd gebruik maken van de faciliteiten die de beheerder aanbiedt. Zo kun je iedere ochtend genieten van een goed verzorgd ontbijt in het hoofdgebouw. En naar goed Fins gebruik kun je elke avond terecht in de avondsauna.