Beleggen in recreatief onroerend goed

geplaatst op 21-03-2019
 Tweede woning 
Investeren in stenen een goed idee! Maar waarom? Wat zijn de voor- en nadelen om een tweede huis te kopen en waar moet u als potentiële koper op letten als u een huisje in binnen- of buitenland wilt aanschaffen.
alt

Veel mensen kijken naar manieren hoe hun spaargeld op een onderbouwde manier te laten groeien. Sparen via de bank levert momenteel helaas bijna niets meer op. De populariteit van de beurs is ook tanende. De gouden tijden lijken hier voor de kleine belegger ook min of meer voorbij. Wat niet wil zeggen dat u over de langere termijn een leuk rendement kunt behalen. Maar het risico gehalte ligt natuurlijk wel een stuk hoger dan bij het traditionele sparen via een bank.


Een andere manier om uw kapitaal te laten groeien welke het overwegen waar kan zijn, is het investeren in recreatief onroerend goed. Dit kan een vakantiehuis of appartement in binnenland of buitenland zijn. Er zijn ook verschillende beleggings mogelijkheden. Het is dan ook belangrijk om alle voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten voordat u besluit met een bepaalde partij in zee te gaan. Een tweede huisje kopen kan op lange termijn de moeite zeker waard zijn!

Waar is het als investeerder belangrijk om op te letten ?

 • Investeer met geld wat u niet direct weer nodig hebt.
 • Wat is het budget wat u maximaal wilt uitgeven, en blijf onder de bovengrens.
 • Wat voor rendement wilt u behalen op uw investering.
 • In wat voor land wilt u graag investeren in een vakantiewoning.
 • Wat is de wetgeving op het vlak van geld genereren uit recreatief vastgoed in het desbetreffende land waar u een huis wilt aankopen.
 • Wij zijn de verkopers van het onroerend goed waarin u wilt investeren en hoe staan ze bekend.
 • Wat voor track record heeft de ontwikkelaar.
 • Hoe wordt het rendement op uw recreatiewoning gegarandeerd.
 • Gaat het om een nettorendement waar de aanbieders mee adverteren of  komen er nog  allerlei kosten voor rekening van  de eigenaar welke het rendement beduidend minder maken.
 • Is het een gegarandeerd rendement ? En zo ja, wat zijn de garanties dat het beloofde rendement ook daadwerkelijk wordt behaald.
 • Wat is de kwaliteit of bouwkundige staat van het onroerend goed.

Beleggen in recreatief onroerend goed
Beleggen in recreatief onroerend goed

En zo zijn er nog wel meer punten waar u tegen aan zult lopenl, als u overweegt recreatief vastgoed met een huurrendement aan te kopen. Het aanbod vanv recreatiewoningen die te koop staan is groot maar ga niet over één nacht ijs. En laat u niet alleen leiden door een aantrekkelijk vormgegeven verkoopbrochure.

1 reactie

J.G. Barends op 20-10-2011 om 10:41
Is beleggen in huidige tijd nog wel verstandig ?
Reactie plaatsen