Kosten besparen bij een grote verhuizing

geplaatst op 16-04-2022
 Tweede woning 
Als je gaat verhuizen komt er enorm veel op je af: je moet de planning goed in de gaten houden, al je spullen uitzoeken en inpakken en op de dag van de verhuizing natuurlijk de boel goed in de gaten houden. En alsof dit niet genoeg is brengt een verhuizing vaak veel kosten met zich mee. De grootste kostenpost is veelal het inhuren van verhuizers. Logisch, want een hele inboedel verhuizen is een flinke klus. Toch is dit lang niet altijd nodig en kun je ook goed kosten besparen tijdens het verhuizen, ook als het een grote verhuizing betreft. Hieronder een aantal goede bespaartips als je besluit de verhuizing zelf op je te nemen.
alt

Weet wat je nodig hebt

Als je je verhuizing zelf op je neemt bespaar je flink kosten op de verhuizers. Het is echter wel van belang dat je precies weet wat je nodig hebt om de verhuizing tot een goed en efficiënt einde te brengen. Hieronder een aantal essentials: 

  • Verhuismaterialen: al je spullen los tillen gaat natuurlijk erg lastig. Daarom is het handig verhuisdozen aan te schaffen om je spullen in te bewaren tijdens de verhuizing. 

  • Een verhuiswagen: tenzij je naar het huis van de buren verhuist, is het essentieel om een verhuiswagen te huren. Deze heb je in allerlei soorten en maten, of je nou enorme kasten wilt verhuizen of enkel een aantal doosjes uitzet. Omdat je zelf weet hoeveel spullen je hebt kun je goed besparen op het formaat van de verhuiswagen. 

  • Verhuishulp: verhuizers kosten weliswaar veel geld, maar toch is het prettig om hulp in te schakelen tijdens het verhuizen. Kijk bijvoorbeeld je familie en vrienden aardig aan en beloof ze wat lekkers tijdens of na de verhuizing. Dit scheelt een hoop geld en is nog gezellig ook!

Ga voor kwalitatief goede verhuismaterialen

Ook bij verhuizen geldt: goedkoop is uiteindelijk duurkoop. Zo kun je een hoop geld besparen door geen verhuizers in te huren en door zelf een verhuiswagen te regelen. Toch is het belangrijk bij het verhuisdozen kopen voor kwaliteit te gaan: dit zijn vaak betrouwbare dozen die minder snel onder het gewicht zullen bezwijken. Hierdoor is de kans aanzienlijk groter dat al je spullen de verhuizing zullen overleven, waardoor je niet na afloop nieuwe borden, glazen of bekers moet aanschaffen. Ook lopen sterke verhuisdozen minder snel deukjes op, waardoor je spullen ook minder snel zullen krassen of beurzen. Let dus op de kwaliteit van de verhuisdozen en het maximumgewicht van de doos. Zo zorg je ervoor dat je in het besparen geen nieuwe kosten maakt!